TürkTraktör, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İhracatın Şampiyonları Ödülleri’nde bu yıl da birincilik ipini göğüslemeyi başardı. Şirket, 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da Makine ve Aksamları sektöründe birinciliği elde ederken, TürkTraktör adına ödülü Satınalma Genel Müdür Yardımcısı Onur Vural aldı.

2021'İ REKORLARLA GERİDE BIRAKTI

Kuruluşundan bu yana Türk çiftçisini destekleyen, onların yanında yer alan firma, bu süreçte tarım sektörüne yön veren bir çok yeniliği de hayata geçirdi. Tarım mekanizasyonunda sektörünün öncülerinden olan firma, bu kapsamda 1 milyonuncu traktörünü üreterek köklü tarihinde bir başarı eşiğini daha geçmeyi başardı. 

Üretimde sergilediği performansı ihracatta da devam ettirerek 2021 yılını rekorlarla tamamladı.

İLK ÜÇTE ABD, ALMANYA VE İTALYA VAR 

Tüm dünyada 130’dan fazla ülkeye traktör dış satımı yapan firma, geçen yıl 16 bin 176 ihracat adetiyle geçmiş yıllara göre üstün bir performans ortaya koydu. Dış satımının yüzde 80 gibi büyük bir bölümünü Kuzey Amerika ve Avrupa pazarına gerçekleştiren TürkTraktör’ün en çok ihracat yaptığı ülkeler listesinde ABD, Almanya ve İtalya zirvede bulunuyor.

Firmanın halihazırda tüm dünyada ihracat yapmadığı ülke sayısı ise yalnızca 7. 

POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILIM SAĞLADI

TürkTraktör’ün ihracat alanında gösterdiği önemli başarının ödüllendirilip, Makine ve Aksamları Sektörü’nde birinci olduğu törende, otomotiv, mobilya, madencilik, halı, tekstil, hizmet, mücevher gibi sektörlerde birinci olan firmalar ödüllerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende Türk iş dünyasının önde gelen isimleri ile devlet kademesi bir araya geldi.