Koç Holding ve CNHI ortaklığında faaliyetlerine devam eden, Türkiye'nin tarım sektöründeki öncü kuruluşlarından TürkTraktör, geçtiğimiz haftalarda Türkiye genelinde meydana gelen yangılarda traktörleri zarar gören çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Firma tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında sağlanan koordinasyon ile toplamda 12 adet New Holland T480 model traktör Manavgat bölgesindeki yangınzede çiftçilere teslimatı gerçekleştirildi.

"TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, dünyanın iklim krizinin etkilerini gün geçtikçe daha da yakından hissettiğinin altını çizdi. Özüner, özellikle son yıllarda artan orman yangınlarının da tarımı ve çiftçilerle birlikte tüm insanlığı tehdit etmeye başladığına ve dünyanın birçok ülkesindeki gibi Türkiye'de de söz konusu değişimin etkilerinin doğal afetlerle vuku bulduğuna dikkat çekti.

Şirketlerinin sadece iyi zamanlarda değil, zor zamanlarda da çiftçinin ve Türkiye tarımının destekçisi olduğunu ifade eden Özüner,  “Emektar çiftçilerimizin böylesine zor bir dönemde yanlarında olabilmek için imkanlarımızı seferber ettik. Koç Holding’de oluşturulan Kriz Merkezi’nin de yönlendirmelerini dikkate alarak yangınlarda traktörleri zarar gören, maddi ve manevi büyük kayıplar yaşayan çiftçilerimize, yeni traktörlerinin teslimatlarını gerçekleştirerek yaralarını bir nebze olsun sarabilmek istedik." dedi.

"HER TÜRLÜ KOŞULDA DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanlığı yetkililerine ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına aldıklı hızlı inisiyatif ve sağladıkları koordinasyondan dolayı teşekkürlerini ileten Özüner, "TürkTraktör olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın da çiftçilerimizi her türlü koşulda desteklemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.