Türkiye’de turbo kompresör sektöründe Ar-Ge Merkezi olarak faaliyet gösteren ilk ve tek firma olan IHI Dalgakıran’a TÜBİTAK’tan onay geldi. Firmadaki 50 personelin yüzde 40’ının Ar-Ge bölümünde yer aldığı IHI Dalgakıran böylelikle bir ilke daha imza atarak ülkemizin turbo kompresör alanındaki ilk Ar-Ge Merkezi oldu. En büyük bütçenin ayrıldığı Ar-Ge Merkezi için 2019 hedefleri kapsamında hayata geçirmeyi planladıklarını açıklayan firma, sosyal medya üzerinden şu paylaşımda bulundu: “Türkiye’nin ilk ve tek turbo kompresör üreticisi IHI Dalgakıran’dan gururlu bir ilk daha! Turbo kompresör üretiminde ilklerin firması IHI Dalgakıran Türkiye’nin ilk turbo kompresör Ar-Ge Merkezi oldu. TÜBİTAK onaylı Ar-Ge merkezine sahip olmanın gururunu bizlere yaşatan ve başarılarımızın devamlılığını sağlayan tüm çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza sonsuz teşekkürler.”
Türkiye’nin ilk turbo kompresör Ar-Ge Merkezi IHI Dalgakıran oldu
Kocaeli’nde geçtiğimiz Ekim ayında Türkiye’nin ilk turbo kompresör fabrikasını devreye alan IHI Dalgakıran, TÜBİTAK’tan onay alarak Ar-Ge Merkezi oldu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
EndüstriForum - Son Mesajlar
SAHA –EXPO’2022 SAVUNMA-HAVACILIK-UZAY SANAYİ Fuarında PLATİN SPONSOR olduk!
Son: NETES MÜHENDİSLİK - Cuma, 13:29
Test Cihazınızı Neden Kalibre Etmelisiniz?
Son: NETES MÜHENDİSLİK - Perşembe, 11:43
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğrencileri Firmamızı Ziyaret Etti
Son: NETES MÜHENDİSLİK - 2 Ağustos 2022
2022'de Dijital Multimetrenizin Kesinlikle Desteklemesini İstediğiniz Beş Konu
Son: NETES MÜHENDİSLİK - 1 Ağustos 2022
Netes Kalibrasyon Ağustos 2022 Eğitimleri Başlıyor!
Son: NETES MÜHENDİSLİK - 1 Ağustos 2022
1
Bites Savunma, Aselsan’ın iştiraki oldu
2
Form Makina’nın 3D printer iş birliği sektöre...
3
HKTM’de hidrolik farkındalık eğitimi verilecek
4
Boehlerit’in yerli üretim ürün kataloğu hazır
5
Dener&Taksan Makina, Ar-Ge Merkezi oldu
6
Özen Kompresör, ölçüm standartlarının belirlenmesine...
7
B&R, tam entegre kamerayı tanıtmaya hazırlanıyor
8
Fluke’un yeni 700G modeli, hassas basınç testi...
9
Er-El Makine, bayi eğitimlerine son hızla devam...
10
Ermaksan, Pennsylvania'da plazma kesme makinası...
Sektörel Bültene Abone Ol
ANKETTüm Anketler
Ar-Ge Merkezleri belgesi verme salahiyeti sadece Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına aittir. Haberde ise TÜBİTAK onaylı Ar-Ge Merkezi ifadesi kullanılmış buda yanlış olmuş. Bilgilerinize.
İyi çalışmalar.