Ford, dünyanın en çok tercih edilen ticari araç modeli Transit’in ilk tam elektrikli versiyonunun, Avrupa’daki müşteriler için Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda üretileceğini açıkladı.  

Ford’un Avrupa’da sattığı Transit ailesine ait araçların yüzde 85’inin üretimini Kocaeli’deki tesisinde gerçekleştiren firma, böylece Avrupa’nın en güçlü motoruna sahip tam elektrikli ticari aracının üretim sorumluluğunu da üstlenmiş oldu.

“2022’DE TÜRKİYE PAZARINA SUNACAĞIZ”

Ford Motor Company Başkanı ve CEO'su Jim Farley'nin ev sahipliğindeki Ford E-Transit'in dünya lansmanında duyurusu yapılan habere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, elektrikli aracın seri üretimini üstlenmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

İlk tam elektrikli Ford E-Transit’i 2022 yılının bahar aylarında Avrupa ile aynı zamanda Türkiye’de de müşterilerle buluşturma hedeflerinin olduğunu kaydeden Yenigün, elektrikli modellere geçişin ticari araçlar için kilit önemi bulunduğunun altını çizdi.

“ELEKTRİKLİ VE HİBRİT ARAÇLARA ODAKLANDIK”

Elektrikli ticari araçlarla işletmelerin yakıt maliyetlerinin ve bakım masraflarının büyük ölçüde azalacağına, verimliliğin ise artacağına dikkat çeken Yenigün, şirket olarak yatırımlarının yanı sıra Ar-Ge çalışmalarını elektrikli ve hibrit araçlara yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Bu doğrultuda 2020’nin başında elektrikli araç üretimine katkı sunacak yeni sac şekillendirme tesislerini devreye aldıklarını, ürettikleri elektrikli hibrit Ford Transit Custom Plug-In Hybrid’in “2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı” ödülünü kazandığını ve Türkiye’de üretilen ve sunulan ilk ticari hibrit modellerini de müşterileriyle buluşturmaya başladıklarını belirtti.