Sunduğunuz çözümler, müşterilerin hangi proseslerine fayda sağlıyor?

Özellikle otomotiv proseslerine yarı mamul bazında malzeme hazırlama konusunda makinalarımız kullanılmaktadır. Bunlara örnek olarak sac pres operasyonu öncesinde ihtiyaç olan sac açınım kesme en güzel örneklerden birisidir. 5 eksen makinamızı sektöre hizmete sunduktan sonra pres operasyonu sonrası formlanmış sac parçaların lazer kesimi de yapılabilmektedir. Özellikle sıcak şekillendirme operasyonu sonrası kontur ve delik kesim işlemleri 5 eksen lazer ile yapılmaktadır.

Makina imalat sektörü, ülkemizin en önemli sanayi alanlarına çözümler sunuyor. Bu noktada inovasyon ve Ar-Ge hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Biz Nukon olarak kurulduğumuz günden bu yana müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmaktayız. Makina sektörünün en önemli gereksinimlerinden olan teknolojiyi yakından takip ederek ve kendi ürünlerimize uygulayarak, satış odaklı değil daha çok müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak makineler üretmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra her sene Ar-Ge’ye ayırdığımız bütçeyi artırarak sektörün öncüsü olabilmek adına gerekli çalışmaları yapıyoruz. Geçen seneye kadar tamamıyla ithalata dayalı olan lazer kesim kafasını yerlileştirerek yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve 2018’in başından bu yana ürettiğimiz makinalarda kendi yerli lazer kafamızı kullanmaktayız.

Endüstri 4.0 makina imalat sanayini nasıl etkiledi? Ürünlerinizdeki yeniliklerden kısaca bahseder misiniz?

Endüstri 4.0 süreci yatırım ve Ar-Ge süreçlerimizi olumlu anlamda etkiliyor. Ürettiğimiz makina, otomasyon sistemleri ve Türkiye’de bir ilk olarak bizim ürettiğimiz lazer kesim kafasında kullandığımız haberleşme protokolleri şimdiden endüstri 4.0’a hazır durumdadır.

Son yaptığınız yatırım veyahut projeniz hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz? İş gündeminizde neler var?

Nukon Lazer olarak 5 eksen lazer kesim, boru ve profil lazer kesim, 2D fiber lazer kesim, oksijen, plazma ve su jetinden sonra en son geliştirdiğimiz ve sektörün hizmetine sunmuş olduğumuz Vento Flex modelini metal işleme sektörünün hizmetine sunduk. Bu makinamızda standart makinaların aksine hem düz sac hem de 6,5 metreye kadar boru ve profil kesilebiliyor.

Nukon ailesinin bireyleri bilirler ki bizler daima ileriyi düşünerek, teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip ederek kendimizi nasıl geliştireceğimizi planlıyoruz. Soğuk kanlı ve arkasındaki teknik gücün himayesinde daha yapacak çok işimiz olduğunu biliyoruz. 2018’in ilk ve ikinci çeyreği bizim öngördüğümüzden de iyi gitti, her sene üretim kapasitemizi ve satışlarımızı arttırarak istikrarlı şekilde büyümemizi devam ettirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.