Yurt dışında Güneydoğu Asya'ya Türkiye’den ihraç edilen ilk metro trenlerini gönderen Bozankaya, şimdi de yerli metro için kolları sıvadı ve sözleşmeyi imzaladı.

Firmanın Ankara tesislerinde tasarlanıp üretimi gerçekleştirilecek 28 adet metro aracı sözleşmesinin imzalandığı ve araçların teslimatına 2022'nin son çeyreğinde başlanacağı duyuruldu.

Firmanın sosyal medya paylaşımında, Kocaeli için tasarlanacak ve üretilecek yerli metro araçlarının sözleşmesine ilişkin şu ifadeler kullanıldı: 

"Kocaeli için, tamamı Ankara tesislerimizde tasarlanacak ve üretilecek 28 adet metro aracı sözleşmesini imzaladık! Yaklaşık 90 metre set uzunluğunda ve en az 1.080 yolcu kapasitesine sahip olacak Bozankaya metro araçları 2022’nin son çeyreğinde teslim edilmeye başlanacak. Yerli teknolojiyi en üst noktaya getirmek, memleketimize katma değeri yüksek projeler kazandırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz!" 

40 MİLYON AVRO GİRDİ SAĞLADI

Firmanın 2018 yılından itibaren sevkettiği ve denizlerarası bir yolculuk ile Tayland'a ulaştırdığı metro trenler, 2019'da aktif olarak kullanılmaya ve seferlere çıkmaya başlamıştı.

Türkiye’den ihraç edilen ilk metro trenler, Türkiye’den Tayland’a yapılan en büyük ihracat gibi ilklerin yaşandığı ihracat ile 40 milyon avronun üzerinde döviz girdisi sağlanmıştı. 

Bölgedeki varlığını genişletmek hedefiyle çalışmalarına devam eden firma, projeye paralel Bangkok’ta ikinci müşterisi için de 105 metro vagonu üretmişti. 

Firma ayrıca, söz konusu bölgeye üçüncü metro projesi için de görüşmelerini sürdürüyor.