Enerji, turizm, madencilik ve inşaat alanlarında önemli yatırımlara imza atan Güriş Grubu önemli bir satın almaya imza attı. Grup, Türkiye’de lider, Avrupa’da da beşinci büyük döküm tesisi olan Döktaş’ın yüzde 93,57 hissesini bünyesine kattığı ilan etti. Döktaş başta otomotiv olmak üzere tarım, iş makinaları, havacılık ve savunma sanayisinde önemli tedarikçilerden birisi konumunda.

TÜRKİYE'DE BİRİNCİ, AVRUPA'DA BEŞİNCİ

Döktaş, otomotiv, ağır ve hafif ticari araçlar, iş ve tarım makinaları, makina imalatı sektörlerine pik, sfero, alüminyum döküm parça tedariğinde uzmanlaşmış durumda. Yıllık 160 bin ton demir döküm, 14 bin 400 ton alüminyum döküm ve 1.440.000 adet alüminyum jant üretimi kapasitesine sahip. Yüksek teknoloji ve işleme kapasiteleri ile de pik ve sfero döküm üretiminde Türkiye’de birinci sırada. Döktaş, tüm bu özellikleriyle ve toplam kapasite itibariyle de Türkiye’nin lideri, Avrupa’nın beşinci büyük döküm tesisi konumunda yer alıyor.

DÜNYA DEVLERİNE İHRACAT YAPIYOR

Döktaş, üretiminin yüzde 75'ini başta Almanya olmak üzere ABD dahil çeşitli ülkelere ihraç ediyor.

Döktaş'ın bazı müşterileri;

- Hidromek          - Man

- Renault             - Iveco

- Tofaş                - Ford Otosan

- Volvo                - Türk Traktör

- Scania             - Caterpiller

- Daimler

İKİ TESİSTE HİZMET VERİYOR

Döktaş’a ait pik, sfero döküm ve işleme faaliyetlerinin yürütüldüğü Orhangazi Tesisleri’nde yaklaşık bin 600 kişi çalışıyor. Manisa´da bulunan iki tesiste de yüksek ve alçak basınçlı alüminyum döküm ve alüminyum jant üretim faaliyetlerinin yapılıyor ve yaklaşık 900 kişi çalışıyor.

GÜRİŞ, Döktaş´ı alarak dünyada pik, sfero ve alüminyum dökümü, Parsan ve Omtaş ile çelik ve alüminyum dövmeyi ve Asil Çelik ile kaliteli çelik üretimini bünyesinde barındıran sayılı kuruluşlardan biri konumuna geliyor.