Hidrolik profil bükme makinalarında öncü firmalardan olan Akyapak Makine, sektöre değer katan yenilikçi hamlelerine bir yenisini daha ekledi. Akyapak, sektörde bugüne dek yapılmış en büyük hidrolik profil kıvırma makinalarından birini geliştirme başarısını göstererek, HEB-1000 profili zor yoldan (kılıcına) kıvıran hidrolik profil kıvırma makinası APK 1000'i imal etti.

APK 1000 modelinin maksimum kıvırma kapasitesi HEB 1000 profilinde 50000 mm çap ve maksimum 610 çapındaki boruyu da kıvırabiliyor. Levent Akyapak, müşteri taleplerine en optimum çözümü sunduklarını dile getirdi. Akyapak, profil bükme makinalarında Akyapak Makine olarak geçen yıl ürettikleri APK- 800 ile bir ilke imza attıklarını hatırlattı. APK-800, 490x130 mm lamayı zor yoldan 3 metre çapa, HEA-800 profilini zor yoldan 55 metre çapa bükümünü gerçekleştirebiliyor. Levent Akyapak, APK-1000 ile 500x150 mm lamayı zor yoldan 3 metre çapa, HEB-1000 profilini de yine zor yoldan 50 metre çapa bükümünü başardıklarına değindi. Akyapak'a göre bu model ülkemizin en büyüğü ve dünyada da daha büyüğü yok. APK-1000'de üç bağımsız hidrolik motor tarafından tahrik edilen merdaneler yüksek torklara erişebiliyor. Böylece bükülecek profiller ne kadar kalın olursa olsun profilin büküm esnasındaki hızı ve dolayısıyla geometrik doğruluğu kesinlik kazanıyor. Özel üretim olan makina 150 gün içerisinde 26 kişilik bir ekip tarafından üretildi. Levent Akyapak, yaptıkları özel makinaları müşterilerden gelen talepler doğrultusunda her geçen gün geliştirdiklerini belirtti. Akyapak ayrıca bu modelin dünyanın yakından izleyeceği bir projede kullanılacağını ifade etti.

ÜRETİMİN YÜZDE 80’İNİ 98 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

Levent Akyapak, Akyapak Makine'nin müşterilerinin üretimine katma değer sağlayacak, optimize edilmiş yüksek teknolojili çözümler sunduğunu dile getirdi. Akyapak ayrıca iç piyasada özellikle bükme gruplarıyla yüzde 35’lik pazar payına sahip olduklarını ifade etti. Akyapak Makine üretimin yüzde 80’ini beş kıtada 98 ülkeye ihracat ediyor. Firma ayrıca Rusya ve Amerika ofisleriyle bölge pazarlarını yakından takip ediyor. Akyapak'ın markaları ABD, İngiltere, Almanya, Hindistan ve Çin’in de aralarında bulunduğu 23 ülkede tescil edilmiş durumda.

FARKLI SEKTÖRLERE, FARKLI ÇÖZÜMLER

Küresel ekonomiye yön veren birçok alanda ileri teknoloji ürünler ve çözümler sunan Akyapak ürünlerini dünyaya farklı markalarla ihraç ediyor. Sac, boru ve profil bükme makinalarında Akbend markası kullanılıyor. Delik delme hatlarında Akdrill markasıyla faaliyet yürüten firma, kaynak çözümlerine yönelik Akweld markasını kullanıyor. Ana marka olan Akyapak ile de oxy ve plasma kesim makinaları ile bombe sanayi içerisinde yer alan birçok farklı sektörün ihtiyaç duyduğu ürün gamını müşteriyle buluşturuyor. Akyapak Makine farklı ürün gamlarında yıllık ortalama bin 500 adet makina imal ediyor. Firman 320 çalışanının yanı sıra üç ayrı lokasyonda 25 bin metrekare kapalı üretim alanına sahip durumda. Akyapak Makine, dünya genelindeki güçlü imajını pekiştirecek yeni adımlar da atıyor. Bu bağlamda son olarak AkyapakUsa ve Akyapak Russia yapılanmalarını oluşturarak global operasyon ağı genişletmeye devam ediyor.