Baymak CEO’su Ender Çolak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Zirve 20 toplantısında Baymak’ın Türkiye genelindeki en büyük bayileri bir araya geldi. İş süreçlerinin iyileştirilmesi konusunda interaktif görüşmelerin de gerçekleştiği toplantıda Çolak, bayilerin sorularını ve taleplerini dinledi. Daha kaliteli hizmet için tüm iş süreçlerinin değerlendirildiği Zirve 20’de bayiler, sektöre yönelik tespit, değerlendirme ve önerilerini paylaştılar. Konuşmasında 2018 yılının Baymak için güçlü büyüme anlamı taşıdığının altını çizen Ender Çolak “Bu yıl hem yurt içi pazarda hem de ihracatta ivme kazandığımız bir yıl oldu. Türkiye’nin her yerinde ulaşılabilir olma hedefimiz ile ilk 9 ayda Baymak ailesine 124 yeni bayi kattık. Bu sayı yıl sonunda 150’ye ulaşacak.” dedi. Toplantıda 2018 yılının ilk 9 aylık değerlendirilmesinin yanı sıra gelecek hedefleri de masaya yatırıldı.

“DÜNYA PAZARINDA DA YER ALACAĞIZ”
Yoğuşma teknolojisine sahip yüksek verimli ürünlerle kombi ve kazan pazarında hedeflerini büyütürken premix teknolojisiyle de ön plana çıkacaklarını belirten Çolak, son dönemde önemi artan yenilenebilir enerji sistemlerinde de önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Bugün artık teknoloji iklimlendirme pazarının vazgeçilmez bir bileşeni diyen Çolak “Dijitalleşme ile birlikte akıllı kontrol sistem cihazlarını ürünlerimizle entegre hale getirmek önceliklerimiz arasında yer alacak.” dedi. 2019’da Baymak’ın önemli odak noktalarından bir tanesinin ihracat olduğunun da altını çizen Çolak “Tasarımı ve teknolojisi tamamen Baymak’a ait olan kombi, yeni yılın ilk müjdesi olacak. 12’si Türk toplam 30 mühendisin çalıştığı proje tamamlandığında bu ürünle sadece Türkiye’de değil, Baymak markasıyla dünya pazarında varlığımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Bu dönemki Zirve 20’nin konukları ise Ekonomist Fatih Keresteci ve Açık Ruh Ameliyatı kitabının da yazarı İzzet Memi oldu. Geleceği konuşmak için bir araya gelen Baymak bayileri ve yöneticileri Fatih Keresteci’den küresel gelişmeler ışığında Türkiye ekonomisini dinledi. Bayiler, daha sonrasında ise iş hayatında motivasyon ipuçları konusunda İzzet Memi’nin söyleşisine katıldılar.