Lansmanı kısa süre önce gerçekleştirilen Tourrider, busplaner dergisinin okuyucuları tarafından "busplaner Innovation Award 2022" ödülüyle ödüllendirildi. Mercedes-Benz Türk mühendisleri tarafından üretilen Yeni Tourrider, böylece kısa sürede başarısını taçlandırmış oldu.

SADECE KUZEY AMERİKA PAZARINDA SATIŞA SUNULACAK

Firmanın Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilip, ihracatı yapılan ve karoseri paslanmaz çelik malzemeden olan araç için fabrikada yeni bir üretim binası inşa edildi. 

Mercedes-Benz markasının Amerika pazarı için Hoşdere’de ürettiği ilk otobüs olan Tourrider, aynı zamanda fabrikanın paslanmaz çelikten ürettiği ilk otobüs olma unvanını da elinde bulunduruyor. 

MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ

Sadece Kuzey Amerika pazarında satılacak aracın Ar-Ge çalışmalarının önemli bir bölümü de yine fabrika bünyesindeki Ar-Ge merkezince gerçekleştirildi.

DÜNYANIN İLK ACİL FREN ASİSTANI STANDART OLARAK SUNULUYOR

Business ve Premium olmak üzere iki versiyonla kullanıcıların beğenisine sunulan araç, Hız Kontrolü, Yan Görüş Asistanı, Şerit Takip Asistanı, Dikkat Asistanı, Aktif Fren Asistanı (ABA 5) ve daha fazlasını kapsayan birçok yeni teknoloji güvenlik sistemi ile donatıldı. Aracın kalbinde ise Daimler Truck global motor ailesinden 6 silindirli Mercedes-Benz OM 471 motor bulunuyor.

Yaya algılama özelliği bulunan Active Brake Assist 5 (ABA 5) ile donatılan ilk yolcu otobüsü olan aracın her iki versiyonunda da otobüslerde kullanılan dünyanın ilk acil fren asistanı standart olarak sunuluyor. 

Sürüş destek sistemi, dinamik ve statik engellerin yanı sıra sistem sınırları içindeki insanları da algılayarak otobüs durana kadar otomatik olarak acil fren gerçekleştiriyor. Ek olarak ABA 5, radar tabanlı mesafe takip işlevine de sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Araçta bulunan 360 derece kamera sistemi manevra anında ve dar alanlarda çevre görüşü açısından avantaj sağlıyor.

RAHAT VE KONFORLU BİR OTURMA ALANI SAĞLIYOR

Rahat ve konforlu bir oturma alanı sunan Mercedes-Benz Tourrider'in Premium versiyonunda talebe bağlı olarak Top Sky Panorama cam tavan ve buna uygun bir tavan aydınlatma sistemi ile de donatılabiliyor.

Kabinin sağ ve sol tarafı boyunca, bagaj raflarının altında ve cam çıtalarının altında LED şeritler bulunuyor. Gece sürüşlerinde yine isteğe bağlı olarak sunulan ortam aydınlatması da görsellik açısından zenginlik katıyor.