Almanya'da kurulan Türk girişim Raceplast'ın 2021’de siparişleri 2020 yılına göre yüzde 80, cirosu ise yüzde 30 artış gösterdi. Şirketin Kurucusu Süleyman Ceyran, pandemi şartlarına karşın büyümeyi başardıklarını ifade ederek, önümüzdeki yıllarda daha da yukarıları hedeflediklerini söyledi.

"FRANSA, BELÇİKA, TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Kalite ve hizmeti birleştirmek amacıyla 2007 yılında kurduğu firmanın pandemi sürecinde etkilerin sıklıkla görüldüğü 2020 ve 2021 yıllarında büyümesine devam ettiğini belirten Ceyran, "Bundan ötürü gurur duyuyorum. Verilerimiz incelediğinde pandemi koşullarının çok ağır olduğu 2020’de bile sipariş sayımızın yüzde 10 arttığını görüyoruz. 2021’de ise bu oran yüzde 80’i geride bırakmış durumda. Bu ciddi artışların da verdiği güçle ilk satış ofisimizi eylül ayında Hollanda’da kurduk. Şimdi Fransa, Belçika ve Türkiye’de satış ofislerimiz için hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor." dedi. 

"GELECEK YIL HEDEFİMİZ, EN AZ YÜZDE 20 BÜYÜMEK"

Covid-19 sürecinde birçok firmanın küçülmeye gitmek zorunda kaldığını, firmalarının ise 2020 ve 2021'de ciro bazında her yıl yüzde 30'luk bir gelişme gösterdiğini söyleyen Ceyran, "Bununla birlikte bu yıl içinde yeni makine yatırımları için yaptığımız 500 bin avroluk yatırımı ile 2022’deki üretim kapasitemizi de büyük oranda artırmış olacağız." şeklinde konuştu.

Ceyran, büyüme hedeflerinin ise minimum yüzde 20 olduğunu kaydetti.

SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI

"ROBOT YATIRIMI İÇİN GÖRÜŞME HALİNDEYİZ"

Makinanın yanında otomasyon sistemleri konusuna da odaklandıklarını ve fabrikalarına endüstriyel robot yatırımı yapmak için görüşmelerinin devam ettiğini bildiren Ceyran, Türkiye'de kurmayı planladıkları üretim tesisi projelerini de ilerlemek istediklerini, aynı zamanda ihracat konusuna da önem verdiklerinin altını çizdi. Ceyran, geçtiğimiz yıl yüzde 8 olan dış satım oranlarını bu yıl yüzde 12'ye yükselttiklerini söyledi.

"TÜRKİYE'YE DAHA FAZLA YOĞUNLAŞACAĞIZ"

Türkiye’yi yaklaşık 15 yıldır takip ettiğini ve pazarda çok büyük potansiyel gördüğünü dile getiren Ceyran, "Türkiye genç bir nüfusa sahip ve kalite konusunda da çok büyük adımlar atıldı. Bu konuda Türkiye’deki şirketlere kaliteli alternatifler sunabileceğimize eminim. 2022’de Türkiye bir ofis açmayı planlıyoruz. Gerekli personel ve altyapı hazırlıklarının ardından 2023’te Türkiye’de gıda, içecek, otomotiv ve savunma sanayisine hizmetlerimizi sunmayı hedefliyoruz." dedi.

Ceyran son olarak, dünyada yaşanan gelişmeler ışığında sürdürülebilir ve iklim dostu büyümeyi önceliklendirdiklerini vurgulayarak sözlerini tamamladı.