TÜBİTAK SAGE ve DASAL Havacılık Teknolojileri, Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi'nde (DLSS) DASAL havacılık platformlarına TOGAN Silah Sistemi entegrasyonuna ilişkin iş birliği yaptı.

İmza merasimine; TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş ile ASELSAN ve ALTINAY Savunma’nın ortak iştirakı DASAL Havacılık Teknolojileri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin İlkmen katıldı.

"BİR ARTI BİR İKİDEN FAZLADIR"

Protokolün detaylarıyla ilgili konuşan TÜBİTAK SAGE Müdürü Okumuş, şu ifadeleri kullandı:

"TOGAN, çoklu taşıma ve bırakma olanağı sağlamakta olan akıllı salan ile beraber etkinliği artırılmış 81 mm havanların ağırlık eşdeğeri olarak geliştirilen ve salana entegre atış kontrol sistemleri ile kullanılacak olan bütün bir silah sistemidir. Personel etkinliği artırılmış, bilyeli havanlara havadan atım becerisi kazandırılarak görece uygun maliyetli hava yer mühimmatları elde ediliyor. Kurum olarak ürettiğimiz TOGAN Silah Sistemi şimdi DASAL Havacılık ile yapmış olduğumuz bu iş birliği sayesinde farklı sınıftaki İHA’lara entegrasyonu gerçekleşti. Ürünlerimizin bir araya gelmesi ile verimli ve etkin sistemlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bu güç birliği sayesinde bir artı birin ikiden fazla ettiğini vurgulamak isterim.”

"MALİYET VE LOJİSTİK ETKİN BİR ARAÇ GELİŞTİRİLDİ"

DASAL Havacılık Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı İlkmen ise, şöyle konuştu:

"15 - 75 ve 150 kg kapasiteli olmak üzere üç ayrı taşıma gücüne sahip üç farklı İHA platformumuza TOGAN Silah Sistemi entegrasyonu kapsamında iş birliği gerçekleştirdik. Ağır + sınıfında, 8 ila 12 TOGAN mühimmatı taşıyabilecek olan İHA'larımız 100 kilometre hızla ilerleyebiliyor. Bu platformun 40 kilometre menzili bulunuyor. Diğer iki platformumuzda ise sırasıyla 6 ve 2 adet TOGAN mühimmatını 20 kilometre ve 10 kilometre menzilde etkin kullanabiliyoruz. Bu platformların tümü uygun kara araçları ile kullanılarak sahada etkinlikleri artırılacak biçimde tasarlanmış durumdadır. Örnek olarak orta sınıf aracımız; 4*4 arazi araçlarına ağır sınıf aracımız da kısa saşe arazi kamyonlarında hem şarj hem yedek bateri hem de mühimmat taşımak sureti ile bir mobil operasyon merkezi olacak biçimde dizayn edilmiştir. Bu önemli iş birliği sayesinde maliyet ve lojistik etkin bir araç geliştirildi. Düşük maliyetlerle operasyonlar gerçekleştirilebilecek."

ZİRVE BUGÜN SONA ERECEK

Savunma sanayi temsilcilerini Ankara’da bir araya getiren DLSS, önemli oturumlara ve sektör yetkililerinin güncel projelerine ev sahipliği yapıyor. 

Ankara’daki Hilton Garden Inn Gimat Hotel’de 7 Aralık'ta başlayan iki günlük Zirve, 8 Aralık 2021 tarihinde sona erecek.

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP