Çankırı’daki üretim tesisinde 8 milyon TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirerek devreye alan AKO Akü transfüzyon teknolojisinde dünyanın sayılı firmaları arasında yer aldı. Akünün ömrünü uzatarak yüksek performans sağlamasına yardımcı olan sistem sayesinde firmanın ihracat alanında da rekabet gücünü artıracak.

“8 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK”

Türkiye’nin yerli sermayeli firması AKO Grup bünyesinde çalışmalarını sürdüren AKO Akü’nün Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender yaptığı açıklamada şunlara değindi: “Yatırımlarımızı üç yıla yakın bir zamandır gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 8 milyon TL’nin üzerinde Ar-Ge ve ekipman yatırımı yaptık. Söz konusu çalışmalar sonrasında devreye aldığımız ve 2019 itibariyle de seri üretime geçtiğimiz tranfüzyon teknolojisi akünün ömrünü yüzde 28 artırıyor.” dedi.

“TESTLERDEN BAŞARILI SONUÇLAR ALINDI”

Üretim maliyetlerine de olumlu etki yapan transfüzyon teknolojisi hakkında bilgi veren Büyükkalender “Bu teknolojiye dünyada sınırlı sayıdaki firmalar sahip. Yaptığımız yatırım sonrasında da bu firmalardan biri de biz olduk. Bu sistemden sonra üretim maliyetlerimiz yüzde 2 azaldı. Bu rakam az gibi görünse dahi ihracat yapan ve uluslararası rakiplere sahip olan firmalar için çok önemli! Transfüzyon teknolojisini Kuvey’te 50 derece, Rusya’da -35 derecenin altında test ettik. Tüm sonuçlarda başarıyı yakaladık. Laboratuvar ortamında ise +75 ile-40 derece arasında testini gerçekleştirmiştik.”