Togg, ABD’nin Las Vegas kentinde gerçekleşen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2022’de tanıttığı ve "Konsept Akıllı Cihaz" olarak isimlendirdiği vizyon otomobilini, Zorlu Center’da ziyaretçilerle buluşturdu.

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK

YOĞUN ZİYARETÇİ İLGİSİYLE KARŞILAŞTI

Gelecek yılın ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV’u banttan indirmeye hazırlanan firmanın gelecek vizyonunu ortaya koyan cihaz, Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlandı ve ilk günden ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Söz konusu vizyon otomobil, şirketin DNA'sındaki stilistik özelliklerin korunduğu, dinamik ve yenilikçi bir fastback olma özelliğiyle dikkat çekiyor. 

Stil konseptinin temelini, kaslı arka tasarım ve ön farlardan başlayıp aracın profilini güçlendirerek arkaya kadar uzayan omuz çizgi oluşturuyor. Araç üzerindeki aydınlatmalı Togg logosu ise Doğu ve Batı’nın beraberliğini simgeliyor.

İÇ TASARIMDA DA KULLANICI DENEYİMİNİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARIYOR

Murat Günak önderliğinde Togg tasarımcılarının geliştirdiği ve Pininfarina stüdyolarında üretilen cihazdaki ön cam, doğuştan elektrikli mimariyle uyumlu olacak biçimde hemen hemen baştan tasarlanırken, jantlar markanın DNA'sına ait çok kollu stilize edilmiş lale özelliğini taşımayı sürdürüyor.

Menekşe ve çivit mavisinin karışımına çalan metalik gri renge sahip Akıllı Cihaz’da, dış tasarımın yanında iç tasarım ve yolcuların kabin deneyimini üst seviyeye taşıyor. İçeride C SUV’un tasarımına sadık bir yaklaşım izlenmesine rağmen, direksiyon simidi, sportif ve zarif bir tasarımla baştan yaratılmış durumda. İç mekânda entegre emniyet kemerlerine sahip 4 adet tekli koltuk yer alıyor ve orta sütunu ortadan kaldıran tasarımla kapılar bir kitap gibi açılıyor. Ön koltuklarda açık renk deri kullanılırken, arka koltuklarda koyu renk tercihi göze çarpıyor. Emniyet kemerlerinde ise özgünlüğü vurgulamak için açık mavi renk tercihi dikkati çekiyor.

YILIN SON ÇEYREĞİNDE SERİ ÜRETİME HAZIR OLACAK

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelecek.