"Bir Fabrikadan Daha Fazlası" olarak tanımlanan Togg, Gemlik tesisindeki inşaat çalışmalarına planları doğrultusunda devam ediyor. Firmadan yapılan açıklamada, temmuz ayının sonunda deneme üretimlerine başlanacağı bildirildi.

ROBOTLAR DENEME ÜRETİMİ İÇİN HAZIR HALE GELİYOR

Yılın son çeyreğinde ilk seri üretim akıllı cihazını banttan indirmeye hazırlanan şirket, çalışmalarında artık son aşamalara geldi. 

Gövde binasındaki 208 robot, hücre bazında parçalı denemeler sonrasında deneme üretimi için hazır hale gelmeye başladı.

BOYAHANE VE MONTAJ TESİSİNDE SONA YAKLAŞILIYOR

Avrupa’nın en temizi olan boyahanedeki çalışmalar da hızla devam ederken C-SUV gövdesinde ilk boyasız denemeler yapıldı ve kimyasal dolum aşamasına geçildi.

MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ

Montaj tesisinde ise, ekipman kurulumunu takiben devreye alma çalışmalarına başlandı. 

SON ÇEYREKTE SERİ ÜRETİME HAZIR 

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak.

Homologasyon testlerinin tamamlanması sonrasında 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki ilk araç olan SUV pazara sunulacak. Akabinde C segmentindeki modeller Sedan ve Hatchback üretim sırasındaki yerlerini alacak. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

Firmanın planları arasında, 2030 yılına kadar tek platformdan 5 ayrı model üretimiyle birlikte toplamda 1 milyon adet araç üretmek bulunuyor.