ASELSAN’ın mühendislik, yüksek teknolojili ürün geliştirme ve kalite yönetimi kabiliyetleriyle Biosys’in ventilatör konusundaki alan uzmanlığı bir araya geliyor. İş birliği ile bu alanda yenilikçi ve uluslararası pazarda iddialı ürünlerin yerli imkanlarla üretimi hedefleniyor. Dünya genelinde 4 milyar dolarlık yıllık satışı olan ventilatör cihazlarında ülkemiz üretici altı ülkeden biri olacak. 

YOĞUN BAKIM SÜREÇLERİNDE KULLANILIYOR
Yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardan olan ventilatör cihazı, hastanın solunum yollarına kontrol edilebilir şekilde gaz akışı ile solunum desteği sağlar.  Günümüzde, hastanelerin yoğun bakım servislerinde uygulanan tedavilerde meydana gelen gelişmeler sonucunda, yoğun bakımda tedavi gören hastaların yaşam sürelerinde artış görülmektedir. Bununla birlikte, bazı hastalar yoğun bakımda geçirdikleri süre boyunca destek tedavilerine ihtiyaç duymaktadırlar. 
Mekanik ventilasyon bu hastaların ihtiyaç duydukları destek tedavilerinden en önemlisidir. Ayrıca yoğun bakım hizmetinin sonrasında da hastaların bir kısmı kronik solunum yetmezliği sebebi ile evde mekanik ventilasyon cihazına bağımlı kalabilmektedir. 
Ventilatörlerin çok yoğun olarak ihtiyaç duyulduğu diğer bir birim de hastanelerin acil servisleridir. Acil servislere başvuran hastalardan akut solunum yetmezliği gibi çok sık karşılaşılan önemli bir bölümü solunum desteğine ihtiyaç duymakta dolayısıyla ventilatör cihazına bağlanmaktadır.