Makina ve takım tezgahları sektörünün deneyimli satış personeli bulamaması sorunundan hareketle Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) harekete geçti. Sektörün bu konudaki personel ihtiyacına çözüm üretmek ve teknik kökenli satış personeli yetiştirmek amacıyla ‘Satış Mühendisliği Programı’nı hayata geçirdi. 
Çözüm İK iş birlikleri katkılarıyla ve Yıldız Teknik Üniversitesi deneyimli eğitmen kadrosuyla birlikte hazırlanan program, pazarlama, satış, dış ticaret, leasing uygulamaları ve teknik konularında 126 saat boyunca katılımcıları bilgilendirmeyi amaçlıyor. 

BAŞARILI OLAN KATILIMCILARA UZMANLIK SERTİFİKASI…

Başlangıçta yılda 2 defa gerçekleştirilmesi planlanan eğitim programına; Meslek Yüksek Okulu ve Lisans mezunu olan teknik kökenli kişilerin katılması hedefleniyor. Eğitimin satış, pazarlama, leasing ve dış ticaret kısmını Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) öğretim üyeleri, teknik kısmını ise takım tezgahları sektörünün profesyonelleri veriyor. 126 saatlik eğitim sonunda yapılacak olan sınavda başarı gösterecek olan kişilere Yıldız Teknik Üniversitesi ve TİAD Akademi ortaklığıyla Uzmanlık Sertifikası takdim edilecek. Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD), Eğitim programı istenilen başarıyı gösterirse, devamında bu mesleğin Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterliliğini hazırlayıp Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan onayı alınarak sektöre bir standart daha kazandırmayı amaçlıyor. 

“SEKTÖRÜMÜZÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR ALANI TAMAMLADIK”

Hayata geçirdikleri program için açıklamada bulunan Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık, sektörde bu eğitimin düzenlenmesi için yoğun talep aldıklarını söyledi.  Özellikle son 2 yıldır sektörün deneyimli satış personeli bulmada sıkıntı yaşadığını belirten Varlık, TİAD olarak eğitime verdikleri önemi bu projeyle de kanıtladıklarının altını çizdi. Tüm sektörlerde olduğu gibi takım tezgahları sektöründe de satış personelinin kilit görev üstlendiğini aktaran Varlık, “Konusuna hakim satış personeli, hepimizin istediği bir şey. Ürün ya da konu ne olursa olsun karşısındakine uzman olduğu alanı doğru bir şekilde anlatabilmesi önemli. Bu bakış açısıyla sektörün ihtiyaç duyduğu bu alanı tamamlamak için çalışmalara başladık. Amacımız; sektörün satış personeli olarak istihdam etmek istediği potansiyel ve var olan çalışanlarını, donanımlı hale getirmek. Bunu düzenlediğimiz programla gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.