Yüksek yatırım maliyetleri nedeniyle üretimde makina ve tezgah yatırımlarında kararsız kalan sanayicilere, Tezmaksan çözüm sunuyor. Özellikle savunma, otomotiv, havacılık gibi teknolojinin yoğun kullanıldığı ve yüksek maliyet gerektiren üretimler için uygun tezgahları, teknoloji kiralama yöntemiyle sunan Tezmaksan kullanıcılara avantaj sağlıyor. Tezmaksan Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı, firma genelinde 100'e yakın tezgahın kiralandığını ve sürecin gittikçe hızlandığInı ifade ederken müşterilerin verimliliğini ölçüp bir daha kiralama yaptığını vurguladı. 

İstenildiğinde satışın da yapılabildiğine aktaran Paslı, ihtiyaç duyulan yüksek teknolojili tezgahların 12 aydan 48 aya kadar da kiralanabildiğini anlattı. Özellikle proje bazlı çalışmalar gerçekleştiren sanayicilerin talep gösterdiğine vurgu yapan Paslı “Sanayide bazı firmalar proje bazlı iş yapıyor. Dolayısıyla dönemsel ihtiyaçlarını 2’nci el makina ve sigorta riskine girmeden karşılayabiliyor. Düşük bakım maliyeti, üretim teknoloji desteği, performans ölçümü ve teknoloji yenileme esnekliği sunan modelle ihtiyaca ve standartlara uygun makina temini, bakımlarının düzenli yapılması, operatör eğitimi gibi imkanlar bulunuyor. Kira sistemi makinanın kurulmasıyla başlıyor. Kiralama içerisine kurulum ve nakliye giderleri, periyodik bakımlar, makina kırılma sigortası, servis giderleri de kiraya dahil ediliyor.” dedi. 

BU YAPININ AVANTAJLARINI SANAYİCİ GÖRDÜ

Bazı tezgahların farklı sektörlere de hitap ettiğini anlatan Paslı “Otomotiv sektöründe bir işlemde kullanılan tezgah aynı zamanda havacılık sektöründe başka bir işlemde de kullanılabiliyor. Bu tip örnekler çoğaltılabilir. Ülkemizde maalesef teknoloji yenileme ve finans problemleri yaşanırken bu yöntem sanayicilere ciddi anlamda nefes aldırıyor. Biz bu sistemi yaklaşık üç sene evvel hayata geçirdik. O günden bugüne 100’den fazla tezgah kiraladık. Hala da kiralama işlemimiz artarak devam ediyor. Bu sistemin bir farklı modeli 1990’lı yıllarda araç kiralama alanında da yaşanmıştı. Belirsizlik, ilk etapta direnç yaşanmasına sebep olmuştu. Lakin geldiğimiz noktada bu sistem artık çok normal… Bizim buna benzer bir yapıda olan teknoloji kiralama sistemimizin de avantajlarını sanayiciler gördü. Ve bu yönde talepleri arttı.