Tezmaksan tarafından hayata geçirilen, fason iş yapmak isteyenler ile fasona iş vermek isteyenlerin buluşacağı Parkurda.com platformu hizmete açıldı.

Yerli ve milli iş platformu Parkurda.com, uzun süren dijital altyapı çalışmalarının ardından 5 Ekim 2020 tarihi itibarıyla dijital olarak hizmet sunmaya başladı.

Türkiye sanayisinin ihtiyaçları düşünülerek hazırlanan ve “birlikte daha güçlüyüz” mottosuyla yola çıkan platform, ilk yılında 40 bin sanayiciyi aynı platformda buluşturmayı hedefliyor.  

HANGİ BÖLÜMLERDEN OLUŞUYOR?

Pandemi nedeniyle görüşmeler yapamadığı için yeni projeler alamayan KOBİ’lere büyük fayda sağlaması beklenen platform; fason iş vermek isteyenlerle fason iş almak isteyenleri buluşturduğu gibi, imalatçı firmaların birbirini tanımalarına beceri ve yeterliliklerini görmelerine de imkan verecek.

Ayrıca talaşlı imalat sanayisinde çalışan markaların ilanlarını yayınlayabilecekleri, iş arayanların ise sistem üzerinden başvuru süreçlerini yönetebilecekleri kariyer bölümünde ilerleyen dönemde bir CV bankası da oluşturulacak.

Kariyer bölümünün yanı sıra haberler bölümünde son teknolojik gelişmeler, sektörü yakından ilgilendiren araştırmalar, makale ve yazılar yer alacak, imalatçıların da kendi içeriklerini yayınlamalarına olanak sunulacak. Dijital Akademi bölümünde ise, CNC operatörlüğü başta olmak üzere açılan dersler ücretsiz olarak verilecek, talepte bulunan imalatçı şirketler de talep oluşturup eğitim içeriği isteyebilecek.

“KOBİ’LERE AVANTAJ SAĞLAYACAK”

Söz konusu platformun hayata geçirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, uzun süredir planladıkları ve nihayetinde yatırım yaparak hizmete açtıkları platformdan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

İş ağının arkasındaki gücün Tezmaksan olduğunu ancak makina sektörünün birbirine bağlı olduğunu, bağlı olması gerektiğinin altını çizen Aydoğdu, Parkurda.com’un güçlü network ağı ile başta KOBİ’ler olmak üzere Türkiye’ye büyük değer sağlayacağına inandıklarını söyledi.

“PLATFORMLARIN EKONOMİYE ETKİSİ ARTIYOR” 

Dijital platformların dünya ekonomisindeki yeri ve geleceği ile ilgili de konuşan Aydoğdu, gerçekleştirilen çalışmaların dijital teknoloji altyapısına sahip şirketlerin geleneksel şirketlerden daha hızlı ve seri büyüdüğünü, bununla birlikte platform şirketlerinin, faaliyet gösterdikleri sektörleri anlamlı bir şekilde domine ettiklerini dile getirdi.