Metal işleme sektöründe dünyanın lider ticaret fuarı olan EMO Hannover, 16-21 Eylül tarihleri arasında kapılarını açacak. Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenecek büyük buluşmada 48 Türk markası yerli ve milli ürünleriyle hazır bulunacak. Tezmaksan ise fabrikaların 24 saat operatörsüz çalışmasına olanak sağlayan Cubebox ürününü sergileyecek. Tezmaksan, distribütörlük anlaşmalarıyla Avrupa’ya yıllık 5 milyon Euro Cubebox sistem ihracatı yapmayı hedefliyor. 

24 SAAT OPERATÖRSÜZ ÇALIŞMAYI SAĞLAYAN TÜRK TEKNOLOJİSİ AVRUPA YOLCUSU 

Tezmaksan, yerli ve milli olarak tasarlanan yeni iki ürününü sunmaya hazırlanıyor. Cubebox ve Kapasitematik ürününü sektör profesyonellerine anlatacak olan Tezmaksan, bu ürünlerle verimliliği artıran teknolojilerle dünyaya önemli çözümler sunmayı hedefliyor. Cubebox ürünü ile üretim hızını, verimliliği artırmayı hedefleyen Tezmaksan, bu ürün ile dünyaya önemli bir çözüm sunmaya hazırlanıyor.   

Cubebox ile 

•    Akıllı fabrikalarda makina-operatör iş birliğinde üretimin hızı artacak. 
•    24 saat operatörsüz ve hatasız çalışabilir bir sistem sunacak. 
•    Standart yapısıyla tüm CNC tezgahlarına uyumlu olacak. 
•    Gece vardiyalarında yüzde 50 verimlilik sağlayacak. 
•    Bir günde kurulup devreye alınabilecek. 
•    Robot programlama bilgisine gerek kalmadan parça değişimi yapılacak. 

HEDEF, CUBEBOX İLE 2025 YILINDA AVRUPA’YA 5 MİLYON EURO SİSTEM İHRACATI 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, işbirlikçi robotların, IoT ve AI teknolojilerinin robotik alanına yön vereceğini belirtiyor. Robotların yapay zeka ile yeni becerilere kazanacağına dikkat çeken Aydoğdu, konuşmasına şu sözlerle devam ediyor: “İnsan-makine işbirliği, mobil sistemler ve akıllı robotlar, imalat sanayinin dijitalleşmesinin önemli bir parçası haline geldi. Fakat Endüstri 4.0’a hazır olmak endeksi konusunda Türkiye’de tereddütler bulunuyor. Endekse bakıldığında Türkiye’nin dijital olgunluk seviyesinin Endüstri 2.0 – 3.0 seviyelerinde olduğunu söyleyebiliriz. Değişen Pazar yapısındaki rekabetçiliği korumak, ihracatı artırmak için üretim tesislerinde otomasyon, yapay zeka, veri analizi ile üretim gerçekleştirmek gerekiyor. Ayrıca yönetim, ölçüm, müşteri ilişkileri gibi konuların etkin olarak kullanılması gerekiyor. Tezmaksan olarak amacımız, yerli ve milli üretim hamlesi yapmak. Sektörün gelişimi için milli kaynaklarımızla sistem ve yazılım tasarlıyoruz. Dolayısıyla TEZMAKSAN olarak, sektörlerin dijital çağa daha hızlı adaptasyon sürecinde yer almalarına yardımcı oluyoruz” diye konuştu.