ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın Çin'deki Gigafactory adı verilen üretim tesisinin merakla beklenen Mayıs 2021 satış rakamları açıklandı.

SATIŞLAR YÜZDE 88 ARTTI

Firmanın Kuzey Amerika ve Avrupa’nın yanı sıra en önemli pazarı olan Çin'deki fabrikasında üretilen, bu yıldan itibaren olağanüstü gitmeyen Model 3 ve Model Y araçları, birkaç aylık sıradan satışlarla yetindikten ve hatta nisanda bir miktar düşüş yaşadıktan sonra ciddi bir yükseliş eğilimi gösterdi. 

Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan verilere göre, mays ayında ülkede üretilmiş toplam 21 bin 936 elektrikli aracın satışını gerçekleştirdi.

Söz konusu rakamın, Nisan 2021'deki satışlara kıyasla yüzde 88 oranında arttığı bildirildi. Ayrıca nisan ayından itibaren yeniden bilhassa Avrupa’ya yönelik 10 binden fazla sayıda Model 3 ihracatı da başladığı ifade edildi.  

TÜM ZAMANLARIN REKORU MART'TA KIRILDI

Tesiste mayıs ayında üretilen Tesla Model 3 ve Model Y'nin toplam satışları ise 33 bin 463 olarak kaydedildi.

Bu sayı, nisanda gerçekleştirilmiş olan 25 bin 845'lik satış ile mukayase edildiğinde yüzde 29'luk bir artışa tekabül ediyor.

Ancak tüm zamanların rekoru, çok az farkla da olsa, Mart 2021'de gerçekleşti. Bahsi geçen ayda Çin'deki tesiste üretilen 25 bin 327 adet Model 3 ve 10 bin 151 adet de Model Y aracının satışı yapıldı. 

Bu da toplam olarak 35 bin 500 elektrikli otomobil satışının yapıldığı anlamına geliyor.