GNC Makina, CNC makina markası “Nakamura-Tome” ile üreticilerin tek makinada birden fazla operasyonu, en hassas şekilde, daha az zamanda, daha az personel ile mevcut makina düzeneğiyle uyumlu olarak yapmalarını ve verimli üretim gerçekleştirmelerini sağlıyor. 

ÇARPMAYI TESPİT EDİYOR, YATIRIMI KORUYOR

Üretim öncesi simülasyon yapılmasına imkan veren makina, herhangi bir çarpışmayı veya kullanıcı hatasını öngörebiliyor ve durma özelliğini devreye alarak alarma geçiyor.

Buna rağmen kullanıcı hatası göz önünde tutulduğunda, makinada standart olarak sunulan Airbag özelliği ise, saniyeden daha kısa bir sürede, çarpmayı belirleyerek tareti geri çekebiliyor ve gövdenin zarar görmesini engelleyerek yatırımı koruyor. 

Üretici ihtiyaçlarına göre tasarlanan makina, her üreticiye özel olarak el yapımı üretiliyor, GNC Makina’nın servis ağıyla sunuluyor.

PARÇA POZİSYONU VE BOYUNU TESPİT EDİYOR

Firmanın halihazırda stoklarında bulunan AS200 modeli makinanın tek taretli, sub-spindel C ve Y-eksen işleme özelliği bulunuyor. Ayrıca NT-Work özelliği de standart olarak veriliyor.

Söz konusu sistem, fikstür veya ekstra bir programa gereksinim olmadan parça boyu ve pozisyonunu tespit ediyor. 

Standart 65mm çubuk kapasitesine, yüksek torklu spindle sistemine ve 5.5 kW’lik C eksen motoru bulunan AS200 modeli, 24 istasyona kadar indeksleyebilen taret sistemin yanında iki ayrı işleme boyu seçeneği de sunuyor.

"ÜRETİM SÜRECİNİ ANLIK İZLEYEBİLİRLER"

Yeni modele ilişkin konuşan GNC Makina Genel Müdürü Emre Seçkin, “Nakamura-Tome yapamazsa kimse yapamaz” diyerek ürünün iddiasını ortaya koydu ve şunları söyledi:

"Üreticiler tek bir merkezden üretim sürecini izleyebilir, hangi işin ne kadar zamanda, hangi kullanıcı emri ile hangi takımlarla yapıldığını görebilir, hatta takımların ömürlerini takip edebilirler. Operatörler, oluşacak tüm alarm durumlarını her Nakamura da standart sunulan NT Navigator ile anında görebilir, yapılan işi, yatma ve çalışma sürelerini,günlük, haftalık, aylık, yıllık gibi periyotlarda izleyebilirler."