Havacılık motorlarında, Türkiye’nin öncü kuruluşu TEI, Türkiye’nin dışa bağımlılığını bitirme hedefli, stratejik bir kararla, Gür Metal’in yüzde 51 çoğunluk hissesini aldı.

TEI’NİN 2017 İHRACATI 268 MİLYON DOLAR

2017 yılında 268 milyon dolar ihracat yapan, TEI (Tusas Engine Industries/ Tusas Motor Sanayi/ TUSAŞ: Türk Havacılık ve Uzay Sanayii), ihtiyaç duyduğu kritik motor ve motor parçalarını tamamen yerli üretip, tedarik edebilmek için bu satın almayı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

SAVUNMA SANAYİNDE, İNCİ VE KRİSTAL …

Gür Metal, Savunma Sanayi’nin desteklediği ve metal havacılıkta kullanılan İNCİ ve havacılıkta kullanılan, KRİSTAL gibi stratejik projelerde çalışıyordu. TEI, Gür Metal’in çoğunluk hissesini alarak, Titanyum Hassas Döküm Prosesinin Geliştirilmesi (İNCİ) ve Nikel Süperalaşım Malzeme ve Üretim Proseslerinin Geliştirilmesi (KRİSTAL)’nde de söz sahibi olarak, dışa bağımlılık noktasında da avantajı ele geçirdi.
Gür Metal, motor projelerinin türbin palelerinin nikel bazlı süperalaşımlar kullanılarak polikristal dökümünde TÜBİTAK MAM ile tek üreticisi, konumunda.