Konfigüratör ayrıca bir iOS/Android uygulaması ile iPad/touchpad'lerde rahatlıkla kullanılabilen bu planlama aracı, güvenlik sensörlerinin ve güvenlik çıkışlarının seçimine dayanarak, otomatik olarak (fiyat bakımından) Schmersal’in en uygun PSC1 güvenlik kontrolünü seçer ve aynı zamanda yapılandırılan yapı grubu için DIN rayında ne kadar yer gereksinimi olduğunu gösterir. PSC1 konfigatörü aynı zamanda ürün adı, malzeme numarası ve cihazlarla ilgili detaylar içeren bir malzeme listesi oluşturur. Bu parça listesi, Schmersal’in çevrim içi kataloğuna bağlanmıştır. Böylece cihazlar hakkında ek bilgi gerektiği şekilde sorgulanabilir. Parça listesi Excel veya PDF formatında kaydedilebilir ve kullanıcıya özel bir teklif almak için e-posta ile doğrudan Schmersal'e gönderilebilir. PSC konfigüratörü böylece daha kolay sipariş verebilir ve işlem sürelerini kısaltabilir.

FARKLI HABERLEŞME PROTOKOLLERİ MEVCUTTUR

PSC1 güvenli kontrol sistemi, makinaların güvenlik fonksiyonlarının modüler prensibi kullanarak çok çeşitli uygulama durumlarına adaptasyonunu sağlar. Bu kontrol sisteminin temel bileşenleri, çeşitli emniyet şalterlerinin güvenli sinyal işlemleri için IO genişletme modüllerinin mevcut olduğu, serbestçe programlanabilir kompakt kontrol üniteleridir (PSC1-C-10/100). Üniversal bir iletişim arayüzü üzerinden kullanıcı bir yazılım aracılığıyla kolayca alan protokollerini seçebiliyor ve ayarlayabiliyor. Aynı donanım ile geçerli tüm ortak alan sistemlerine bağlantı kurulabilir.

PSC1 konfigüratöründe PROFINET, PROFINET PROFIsafe, EtherCAT, EtherCAT FSOE, Profibus, Profibus ProfiSafe ve Ethernet IP gibi alan protokolleri seçilebilir. Bunun dışından kullanıcı için bir kez oluşturulan programların kaydedilebileceği, opsiyonel bir SD hafıza kartı da mevcuttur. Bu şekilde örneğin, donanımı değiştirirken yeniden programlama gerekli değildir.

PSC1 konfigüratöründe başka bir makina veya merkezi olmayan otomasyon konsepti için güvenlik sistemi de planlanabilir. “Topoloji” işlevini kullanarak, konfigüratörde iki makinenin kontrol sistemlerinin birbirine nasıl bağlandığı gösterilir. PSC1 konfigüratörü aşağıdaki dillerde mevcuttur: Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Japonca, Çince.