İSTANBUL (AA) - Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, "Başta ABD, Japonya, Güney Kore, Vietnam, Avrupa, İngiltere olmak üzere 40 ülkeye ihracat yapmakta olan Limkon şirketimiz, ülkemiz adına katma değeri yüksek ürün satarak bugüne kadar ülkeye 130 milyon doların üzerinde döviz getirmiştir." dedi.

Turkuvaz Medya Grubu ve Para dergisi tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde yeni 10 yılda Türkiye tarımının yol haritasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "Tarım Ormanın Geleceği Webinar Serisi"ne katılarak grubunun tarım yatırımları hakkında bilgiler paylaşan Özdemir, pandemi döneminde tarımın önemine ve stratejik bir sektör olduğunun görüldüğünü söyledi.

ABD'de ve Avrupa'da gelişmiş ülkelerde market raflarının boş kaldığını pandemi sürecinde zorlandıklarını ancak Türkiye olarak alınan tedbirler sayesinde bu tür görüntülerin ortaya çıkmadığını söyledi.

Adana Hacı Sabancı OSB'de 40 bin metrekare kapalı alanda kurulu tesislerinde meyve suyu konsantresi ve domates salçası üretimi gerçekleştiren firmalarının kuruluş hikayesini anlatan Özdemir, "Limak olarak o dönemde Adana'da Hacı Sabancı OSB'nin altyapı işlerini yapıyorduk. İşimizi tamamladık fakat o dönemki yönetim, bize para ile ödeme yerine arsa vermeyi teklif etti. Biz de bu teklifi kabul ettik. Sonra da bu fabrikayı kurmaya karar verdik. Biraz tesadüf eseri bu sektöre girdik ama bugün tarımda böylesine bir yatırım yaptığımız için çok mutluyuz." dedi.

"50 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADIK"

Çıkan ürünlerin Japonya'ya 12 yıldır ihraç edildiği söyleyen Özdemir, domates suyu olarak da satış yaptıklarını ve aynı amaçla 2009 yılında Ereğli ve Zengen bölgelerinde bin 500 dönüm üzerinde sözleşmeli tarım uygulaması yaparak büyük başarı sağladıklarını ifade etti.

Özdemir, "Adana'da yapılan çalışmalar örnek olmuş ve Zengen-Ulukışla-Ereğli bölgelerinde toplam 100 bin dönüm domates ekimine ulaşılmıştır. Bu uygulamanın ilk kez yapıldığı 2009 yılından bu yana yaklaşık olarak tarlada çalışan 50 bin kişiye iş imkanı sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.