Kennametal, KenTIP FS modüler matkap serisi için değiştirilebilir uçlu matkap programını, düz tabanlı delik uygulamaları için yeni FEG kesici uçla genişletti.

Çelik, dökme demir ve paslanmaz çelikler için geçerli olan FEG kesici uç, parmak freze işlemlerini ortadan kaldırır ve tek bir işlemde süreci tamamlayarak zamandan ve takım maliyetlerinden tasarruf sağlıyor.

Düz tabanlı deliklerin delinmesi sorunludur. Eğimli veya dönüşlü yüzeylerde delme, çapraz deliklerde delik delme, üst üste dizinimli yığın plakalarda delik delme ve çapraz deliklere, yığın plakalara ve döküm parçalara ve diğer pürüzlü yüzeylere delik delme, artık sorun değil. KenTIP FS modüler matkabının başarısından yararlanan Kennametal, bu tür uygulamaların çoğunu kolaylaştıran, delik genişletme ve pilot uçla delik delmeyi sadeleştiren benzersiz bir kesici uç geometrisi (FEG) geliştirdi.

Kennametal'in Modüler delme takımları ile ilgili Küresel Delik İşleme Ürün Müdürü Georg Roth, “FEG kesici uç o denli çok yönlü ki, neredeyse tüm delik delme uygulamalarınız için kullanabilirsiniz” diyor.

HEM TOKLUK HEM DE AŞINMA DİRENCİ 

Kavramsal olarak, FEG geometri tasarımı basittir. 180° kesme kenarı ve olağanüstü delik konumlaması ve dik doğruluk sağlamak üzere pilot görevi gören koniksel bir merkezi uç vardır. Köşe pahları kesme kenarlarını korumaya ve çapak oluşmasını azaltmaya yarar. Dört kenar zırhı, darbeli kesmelerde ve çapraz deliklere girerken kararlılık sağlıyor.

Ayrıca Kennametal'in KCP15A kalitesi, nano yapısallıkta AlTiN kaplama ve ince taneli karbür altyapıya sahip olması nedeniyle çelik, paslanmaz çelik ve dökme demirde delik delmede hem tokluk hem de aşınma direnci sağlıyor.

Çap aralığı 6.0 - 26.0 mm'yi (0.236 - 1.024 inç) kapsar ve KenTIP FS modüler matkap gövdesine bağlı olarak 12xD' ye kadar delme derinliği elde ediliyor.