Samsun Yurt Savunma (SYS) platin sponsor olarak katılacağı savunma sanayi ile üniversite öğrencilerini buluşturan Savunma Teknoloji Günleri (STG’21)'nde sektörü anlatacak, öğrencilerin farkındalıklarının artmasına katkı sağlayacak.

Hafif silah üretiminde Canik markasıyla dünya çapında başarılara imza atan SYS'nin yanı sıra iştiraki, etkinliğin altın sponsoru UNIDEF de öğrencilere projelerini anlatacak.

ÇEVRİMİÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Türkiye’de savunma sanayi ile üniversite öğrencileri arasında en önemli köprü olan Savunma Teknolojileri Günleri (STG’21), 24-26 Mart 2021 tarihlerinde pandemi nedeniyle online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecek.

Sektör ile üniversiteler arasındaki iş birliğine katkıda bulunmak amacıyla 2008'de İTÜ öğrencileri tarafından kurulan Savunma Teknolojileri Kulübü’nün (SAVTEK) yıllardır istikrarla düzenlediği Savunma Teknoloji Günleri’nde savunma sanayinin önde gelen şirketleriyle, akademi dünyası bir araya geliyor.

TP9'UN TANITIMI CANLI ATIŞLARLA YAPILACAK

SYS ve iştiraki UNIDEF'in öğrencilerle buluşmasında sunulan staj imkanları, işe alım politikaları, geliştirilen teknolojiler ve özel ürünler gibi farklı konularda bilgi verilecek.

SYS'nin Samsun tesisindeki canlı etkinliği, 25 Mart Perşembe günü saat 10.00’da başlarken; UNIDEF Birleşik Savunma’nın canlı etkinliği ise aynı gün saat 14.00’te İstanbul’daki Unirobotics Ofisi’nde gerçekleştirilecek.

SYS’nin canlı etkinliğinde, şirket ve projeleriyle ilgili bilgi verilirken, aynı zamanda görev tabanca ailesinin en önemli üyelerinden olan TP9 SUB Elite CAS’ın tanıtımı canlı atışlar eşliğinde yapılacak.

"FARKINDALIKLARINI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ"

Söz konusu etkinlik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SYS Genel Müdürü Cahit Utku Aral, Türk savunma sanayinin gelişimine katkı sağlamak için üniversite-sanayi iş birliğine önem verdiklerini, başta Samsun'da bulunan üniversiteler olmak üzere Türkiye'deki tüm üniversitelerin yanında olduklarını ifade etti.

Aral, sözlerine şöyle devam etti:

“Üniversitelerle her zaman yakın temas içindeyiz. Öğrencilere katıldıkları yarışmalarda materyal desteği sağlıyoruz. Ar-Ge yapabilmeleri için onları teşvik ediyoruz. Şirketimizde staj yapabilmeleri için olanak sağlıyoruz. Sektörümüzde bir mühendis de çalışabilir, fizikçi de… Bu yüzden öğrenciler daha öğrencilik yıllarında savunma sanayinde ne yapabileceklerine yönelik kafa yormalılar. Biz bunu teşvik etmek için daima öğrencilerimizin yanındayız. Öğrencilerimizin savunma sanayiye yönelik farkındalıklarını artırmak istiyoruz. Uzun yıllardır destek verdiğimiz etkinliğe bu yıl da iki şirketimizle destek verdiğimiz için mutluyuz.”

ÜST DÜZEY BİR KATILIM BEKLENİYOR

SYS'nin, STG’21 kapsamında gerçekleştireceği canlı etkinliğe şirketin üst yönetimi ile birlikte önemli isimlerin katılması bekleniyor. 

Etkinliğe; T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkanlığı Deniz Araçları Daire Başkanı Alper Köse, İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Uçar, Uçak Daire Başkanı Abdurrahman Şeref Can, Elektronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanı Ahmet Akyol, Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Daire Başkanı Mesude Kılınç ve TUSAŞ Sistem Mühendisliği Müdürü Yasin Kaygusuz’un iştirak edeceği bildirildi.