Rockwell Automation’ın sunduğu Studio 5000 enterge geliştirme ortamının son sürümü akıllı makinaların pazara ulaşma süresini kısaltıyor ve güvenliği artırıyor. Güncellenmiş yazılımda makina tasarım, test ve devreye alma sürelerini kısaltmaya yarayan yeni dijital tasarım yetkinlikleri bulunuyor. Ayrıca yeni CIP Security desteğiyle sektörde kabul gören güvenlik teknolojilerini otomasyon ortamına taşıyor. 

Tasarım projelerini hızlandırma amacıyla Studio 5000 Logix Designer uygulaması artık AutomationML açık veri alışverişi yapabiliyor. Bu da yazılımın EPLAN Electric PS gibi mühendislik uygulamalarıyla veri alışverişi yapabilmesini sağlıyor. Artık mühendisler sistemini tek bir kez tasarlayarak, bu tasarımı uygulamalar arasında aktarabiliyor. Bu sayede her projede olan tekrar yazım ve görevlendirme işlerine ayrılan saatler ciddi oranda azalıyor. 

Ayrıca yeni bir Simülasyon Arayüzü ürünü Functional Mock-up Interface (FMI) standardını kullanarak MATLAB ve Simulink gibi modelleme yazılımlarıyla veri alışverişine olanak sağlıyor.  Mühendisler bu sayede makineleri sanal olarak test edebiliyor, sorunları işletmeye almadan önce çözebiliyor. Teslimat süresi ise haftalardan günlere düşüyor. 

Rockwell Automation Tasarım Yazılımı Pazarlama Müdürü Matt Masarik ürüne ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Studio 5000 yazılımı sektörü yeni dijital makina tasarım çağına yükseltiyor. Mühendisler bu veri alışverişi yetkinliklerini kullanarak yeniden yapılması gereken işleri azaltabiliyor ve tasarımdan işletmeye almaya kadar geçen sürede tasarruf sağlanıyor. Ayrıca PartnerNetwork programı üyelerimizi tasarım yazılımımıza daha entegre hale getirdikçe bu tasarruf fırsatları artmaya devam edecek.”