Yeni teknolojilerin tecrübe edileceği ve dünyanın her yerinden uzmanın katılacağı Studer’in organize ettiği sempozyum, bu sene dördüncüsü için kapılarını açacak. Taşlama sektöründe rekor bir etkinlik olan sempozyuma bin 500 kişiden fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Grinding Symposium 2019’da 16 uzman sunumlarda konuşacak. 300 metrekarelik futureLAB’de yarının ve ötesinin teknolojisi ilk kez bu sempozyumda anlatılacak. 400’den fazla teknoloji sunumu, 3 sempozyum sahnesinde gerçekleştirilecek.

Üç gün boyunca her şeyin hassas imalat teknolojileri etrafında döneceği Grinding Symposium 2019 için United Grinding Group CEO’su Stephan Nell “İnternet ağıyla üretim, üretim süresince makinayı öğrenmek, akıllı iş parçası… Bunlar tam olarak ne anlama gelir? Günlük uygulamalara ne kadar uyarlar? 4’üncü taşlama sempozyumunda bu konuları tartışmak istiyoruz. Sunumlarda, uluslararası uzmanlar taşlama sektörü ve imalat ile ilgili konuşacak. Teknoloji sunumlarında ise United Grinding Group’tan gelecek uzmanlar, şirketlerden son donanım ve yazılım çözümlerinden bahsedecek. FutureLAB’de ise yarının yeni teknolojisinden bahsedilecek. ‘Başarınız için bir araya gelmek!’ sempozyumun mottosu budur. Gelin ve ilham alın… Mayıs 2019’da Thun’da hepinizi bekliyorum.” dedi.

ÜRETİMİN GELECEĞİ KONUŞULACAK

Dijitalleşmenin makina imalatını nasıl etkilediği ve taşlama sektöründe hangi yeniliklerin olduğu ise Gottlieb Duttyweiler Enstitüsü’nden Dr. David Bosshart’ın konuşmasında yer alacak ve modern çalışan dünyanın büyük resmini ziyaretçilere anlatılacak. 
‘Geleceğin fabrikaları daha esnek olacak!’ diyen, Kopenhag üniversitesinde yapay zeka ile ilgilenen Dr. Sebastian Risi, sempozyumda imalattaki yapay zeka hakkında konuşacak. Fraun IPK Berlin’den Eckhard Hohwieler’da yapay zeka ile ilgili tartışacak. ETC Zurich’ten Konrad Wegener özellikle taşlama makine teknolojisinden ve bu uygulamalara hangi gelişmelerin ve vizyonların uygun olduğuna bakacak.