Almanya’nın stajyerler için en iyi şirketlerini bulma araştırmasında Schunk, 100 üzerinden 100 puan alarak makina mühendisliği kategorisinde birinciliği elde etti.

Deutschland Test ve Focus Money adına yapılan 2018 Ocak-Aralık araştırması, 2019 mart sonunda Focus Dergisi’nde yayınlandı. Çalışmada, Almanya’da en fazla çalışanı olan 20 bin şirkete yer verildi.

“TÜM SEKTÖRDE REFERANS OLARAK GÖSTERİLİYOR”

Schunk İcra Kurulu Başkanı Henrik Schunk, makina mühendisliği alanında, stajyerler için Almanya’nın en iyi şirketi olarak aldıkları ödülün, gelecek nesillerin eğitim ve öğretiminin firmaları açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi. 

Ayrıca kardeşler Henrik Schunk ve Kristina Schunk, “9 eğitmenimiz, 80’i uzman ve 280 stajyerimiz ile Schunk, tüm sektör için referans noktası olarak gösteriliyor. Bu durum, tüm eğitim ekibimizin ne kadar güçlü olduğunu ve iyi bir performans gösterdiğini gösteriyor.” şeklinde durumu özetledi. 

%95’İ KADROLU OLUYOR

Bireysel öğrenme yöntemleri, son makinalar ve fabrika teknolojileriyle birlikte uygulamaya yönelik profesyonel çalışmalar, uzun yıllardır firma bünyesinde önemli bir yapı haline geldi.

Stajyerlik dönemlerinde başarılı olanlar, şirkete hızlı bir şekilde katılabiliyor ve sorumluluk almaya başlıyor. Ayrıca seçilmiş stajyerler, değerli deneyim kazanmak için bir süre yurt dışında bir Schunk şirketine geçme imkanı da sahip oluyorlar.

Stajyerlik dönemlerinin bitmesinin ardından, stajyerlerin en az yüzde 95’i kadrolu personel olarak alınıyor.

İNOVASYON YÖNETİM SİSTEMİNİN ÖNEMİ

Konu dijitalleşmeye, mekatronik ve üretim süreçlerinin otomasyonuna, insanlar ve robotlar arasındaki işbirliğine gelince, firma uzman mühendisleri kontakt kişisi ve yaratıcı beyin olarak büyük talep görüyor. Bunun temelinde, yenilikçi, genel olarak inovasyon kültürü ile beslenen bir inovasyon yönetim sistemi bulunuyor.

PAZARDAKİ KONUMUNU GÜÇLENDİRİYOR

Firma, aynı zamanda bir yandan da pazardaki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. 

Schunk Hannover Messe Fuarı’nda, 2020’nin başında manuel programlama olmadan bağımsız tutmayı sağlamak için ilk otonom sistemini geliştirmek için yapay zeka konusunda dünyanın önde gelen firmalarından AnotherBrain ile işbirliğini duyurmuştu.