Söz konusu tatbikat Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 7-11 Mayıs tarihleri arasında İzmir Seferihisar'da gerçekleştirildi. En son teknoloji ile üretilen cihazlarını sergileyen Aselsan, 15'den fazla ürünüyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve tatbikata katılan 19 ülkenin temsilcisinin ilgi odağı oldu.

"SAVUNMA SANAYİİNDE DÜNYADA LİDER KURULUŞLAR ARASINDAYIZ"

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof Dr Haluk Görgün, Aselsan standında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı son ürünler hakkında bilgilendirdi. Efes18 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından iki yılda bir İzmir Seferihisar’da, üdzenleniyor. Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof Dr Haluk Görgün, Aselsan'ın yüksek yerli teknolojiyle geliştirdiği ürünleriyle dünya savunma sanayiinin lider kuruluşları arasında yer aldığını belirtti. Haluk Görgün ayrıca daha güçlü bir Türkiye için telsizle başladıkları yolculuklarına akıllı teknolojilerle devam ettiklerini dile getirdi. Tatbikatta Aselsan, dünyaca ünlü “Askeri ve profesyonel telsizler, Mitos, İhtar Araç Üstü, Acar, Serhat, Hassas Güdüm Kiti (HGK), Lazer Güdüm Kiti (LGK), Tepegöz, Denizgözü, Kırlangıç ve Martı, Yankı, Ekinoks, Midas, Mügas” ürünlerini sergileme fırsatı buldu.

15'DEN FAZLA TEKNOLOJİ TANITILDI

İTOS, Askeri Gemi Elektronik Harita Sergileme ve Bilgilendirme Sistemi. Mitos, su üstü ve su altı platformları için geliştirilmiş elektronik harita tabanlı seyir sistemi ürün ailesinde bulunuyor.

ACAR, Tatbikata katılan Aselsan’ın üçüncü nesil gözetleme radarı Acar, karada ve denizde hareket eden hedefleri tespit ve takip edip sınıflandırabilme özelliğine sahip.

SERHAT, Modüler bir tasarına sahip olan, havan atışlarını bulan ve izleyen Havan Tespit Radar Sistemi olarak nitelendiriliyor. Mermilerin tahmini çıkış ve düşüş yerlerini hesaplıyor. Ayrıca tripod desteği ile binaların üzerine yerleştirilebilme ve araçların içinde kullanılabilme avantajı sunuyor.

HGK, 2,000lb MK-84 ve NEB bombalarını akıllı silaha çeviren, savunma teknolojilerine sahip. Entegre KKS/ANS sistemi ve hızlı başlatma yeteneği ile hedefini tüm hava koşullarında yüksek hassasiyetle vurabiliyor. -Sadece ANS- modu ile ön plana çıkıyor. Mühimmatın burun kısmına isteğe bağlı olarak lazer kiti takılabiliyor. Böylece hareketli hedeflere ve fırsat hedeflerine karşı hassasiyeti arttırılmış oluyor.

LGK, Hem sabit hem de hareketli hedeflere karşı daha yüksek vuruş hassasiyeti dikkat çekiyor. Arttırılmış atış zarfı, daha düşük ikincil hasar ve atış sonrası hedef değiştirme kabiliyetiyle göz dolduruyor.