Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Endüstri 4.0 yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Burada önemli olan asıl konu ise ülkelerin kendi teknolojilerini geliştirebilmeleri ve taleplere uygun ürünleri çok daha az maliyet ve hızlı bir şekilde üretebilmeleri. Bu konu hakkında Türkiye’de de birçok çalışma, ürün ve teknoloji geliştirilmesi bulunuyor. 

Tezmaksan Makina Genel Müdür Hakan Aydoğdu da şirket olarak Endüstri 4.0’a uyumluluk ve geçiş sürecinde firmaların işlerini oldukça kolaylaştıracak CUBEBOX ve Kapasitematik projeleri ile ilgili açıklama yaptı. Firmalardaki verimlilik artışını sağlayan ve her türlü CNC tezgaha uyum sağlayan CUBEBOX projeleri ile her tür makinanın çalışma zamanı, çalışma süresi ve bakım zamanını belirleyebilen Kapasitematik’lerinin dolaylı yoldan da olsa Türkiye ekonomisine katkısını anlattı. 

Teknoloji üreten ya da ülke ekonomisine faydalı olacak şekilde bu teknolojiyi kullanan firmaların belli limitler dahilinde bir süredir devlet tarafından desteklendiğini belirten Aydoğdu, KOSGEB’in de bu konudaki girişimlerini doğru bulduklarını ifade etti. Tezmaksan olarak Kapasitematik gibi bir yazılımı Türkiye’ye kazandırdıkları için son derece gururlu olduklarının da altını çizen Aydoğdu, “Kapasitematik sayesinde hem şirket maliyetleri düşüyor hem de Türkiye kazanıyor.” dedi.