Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformunu temel alan SOLIDWORKS 2019, karmaşık sorunların çözülmesi ve detaylardan faydalanılabilmesi için üretim sürecini dijital özelliklerle destekliyor. Yeni özellikler ile ürün geliştirme ekipleri büyük miktarda veriyi daha iyi yönetebiliyor ve tasarımın daha eksiksiz bir dijital sunumunu alabiliyor. SOLIDWORKS 2019 aynı zamanda birlikte çalışma sürecini iyileştiren, tasarım ve mühendislik süreçlerinde etkileşimli deneyimleri mümkün kılan yeni teknolojiler ve iş akışları sağlıyor.

BÜYÜK TASARIM PROJELERİ İÇİİN ÜSTÜN TEKNOLOJİ
Kanada Fransa Hawai teleskop tesisinden Mekanik Tasarımcı/Teleskop İmalatçısı Greg Green yeni çözümle ilgili şunları söylüyor: “Yeni bilimsel keşif olanakları sağlayacak olan Maunakea Spectroscopic Explorer 10 metre sınıfı teleskobun kullanımını desteklemek için SOLIDWORKS kullanıyoruz. Tasarım süreçlerimiz büyük miktarda ve giderek artan veri setleri üretiyor. Teleskobun son versiyonu yaklaşık 100.000 parça içerecek. Büyük tasarım projelerine uygun bir teknolojiye ihtiyacımız vardı ve SOLIDWORKS bunu sağlıyor.”

TASARIM ESNEKLİĞİ İMKANI
SOLIDWORKS 2019 yeni özelliklerine ek olarak gelişmiş Geniş Tasarım İncelemesi özelliği sayesinde hızlı model değerlendirmesi ve değişikliği için daha fazla tasarım esnekliği sağlıyor. Aynı zamanda daha yüksek kapasiteli grafik donanımı ile ölçeklendirme için görüntü manipülasyonu performansını ciddi şekilde artırıyor. SOLIDWORKS 2019 ayrıca doğrudan dokunmatik bir cihazla parçalara ve tesisatlara işaret ekleme, model içinde saklama ve PDF şeklinde dışa aktarma yoluyla ekiplerin tasarım topluluğuyla iletişim kurmasını mümkün kılıyor. 

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ GERÇEKLİK
SOLIDWORKS 2019'un bir başka önemli özelliği SOLIDWORKS Zenginleştirilmiş Gerçeklik (XR) özelliği. Bu uygulama SOLIDWORKS'te oluşturulmuş CAD sahne verilerinin yayınlanmasına yönelik. Uygulama ışık, kamera, malzeme, etiket ve hareket çalışması animasyonları içermekte ve VR, AR ve web görüntüleyicilerde deneyimlenmelerini sağlamakta. 
Maliyeti giderek azalan cihazlar büyüyen teknoloji ve etkileşimli deneyim ekosistemine katkıda bulunurken tasarımcılar ve mühendisler SOLIDWORKS XR yardımıyla kurum içi ve dışı tasarım incelemelerinin birlikte tamamlanmasına destek oluyor, tasarımları daha etkin bir şekilde satabiliyor, kullanıcıları ürün montajı ve etkileşimi konusunda eğitebiliyor, ürün geliştirme sürecinde tasarımlarına olan güveni artırabiliyor. 

"EKSİKSİZ BİR EKOSİSTEM SAĞLIYOR"
SOLIDWORKS, Dassault Systèmes CEO'su Gian Paolo Bassi şunları söylüyor: “SOLIDWORKS'ün bu en yeni sürümü SOLIDWORKS kullanıcılarının geri bildirimlerini temel alan çeşitli geliştirmeler ve inovasyonlar içermektedir. Ürünlerimizin kullanılabilirliğini ve kalitesini artırmaya devam ediyoruz ve SOLIDWORKS 2019, eksiksiz bir tasarım ekosistemi sağlıyor. Tasarım performansı, detaylar ve inovasyona önem vermenin yanı sıra VR ve AR'ın güçlü hikaye anlatma özelliklerini ihtiyaç duyan tasarımcılar ve mühendisler geleceğin mağaza prototipini deneyimleyebilir. Dijital tasarım verileri parçaların üç boyutlu olarak görselleştirilmesini ve tasarımların sanaldan gerçeğe aktarılması sürecini kolaylaştırır.”