Üretim güvenliği, ISO13849-1 standardına uymaya çalışan tüm operatör ve tasarımcılar için zorlu bir görevdir. SMC, en yeni 3 yollu bobinli valflerini piyasaya sürmesiyle müşterilerinin bu standardı karşılamasına yardımcı oluyor. VP-X555 ve X585, kategori 3 ve 4'te bileşenler olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve mevcut güvenlik valfi yelpazesine - VP-X536, VP-X538 ve VG-X87 - ISO13849-1'e uygun olarak temin edilebilir. Uluslararası makina güvenliği standartlarına bağlı kalmak, ISO13849-1'in yürürlüğe girmesinden sonra üreticiler ve tasarımcılar için zorunlu hale gelmiştir. 
Müşterileri ile iş birliği içinde çalışan ve onların zorluklarını anlayan, pnömatikte dünya lideri SMC, ISO13849-1 tarafından belirtilen standartları karşılayan çözümleri de üretmektedir. Standartlar, güvenlik gereksinimleri ve yazılım tasarımı dahil olmak üzere, kontrol sistemlerinin güvenlikle ilgili bölümlerinin tasarımı ve entegrasyonu prensiplerine ilişkin rehber niteliğindedir.

PİYASAYA SUNDU

ISO13849-1’in gereksinimlerini karşılayan SMC, sistemde kalan basınçlı havayı tahliye etmeye yönelik elektrikli ve sensörlü, tekli veya çift güvenlikli, açma kapama valflerini, VP-X536, VP-X538 ve VG-X87 sunmaktadır. SMC, 3 ve 4 kategorileri için iki adet 3 yollu bobinli valf VP-X555 ve VP-X585 serisi ile birlikte güvenlik bileşenlerinin kapsamını genişletiyor. Her iki modelde de yavaş yavaş basınç artışı sağlayan entegre yumuşak başlatma fonksiyonu bulunmaktdır. Performans tutarlılığı ve mükemmel güvenlik sağlayan pnömatik sistemin iki valfi bulunur. Bu nedenle eğer bir tanesi çalışmazsa, emniyet fonksiyonunu korumak için basınçlı hava yedek valf tarafından tahliye edilir.

“BİR DİZİ BİLEŞENDEN DAHA İYİ”

SMC yetkilisi, “İmalat güvenliğinin tüm sistem operatörleri ve tasarımcılar için önemli bir konu olduğunu biliyoruz. Bu nedenle SMC'de güvenlik bileşenleri, ekipman seçimi ve güvenilir veriler sunmak için müşterilerimize sürekli olarak destek vermenin yollarını arıyoruz. Bu valfler, emniyet tasarımlarının anahtarı olduğu bir dizi bileşenden en yenisidir. ”

VP-X555 ve X585'in diğer özellikleri arasında, basıncın kolayca ayarlanabilmesini sağlayan seçilebilir bir kısıcı ve sabit bir orifiz bulunmaktadır. Buna ek olarak IP65 muhafaza koruması, emniyet limit anahtarları bulunur ve modüler tip FRL ünitelerine bağlanma kabiliyeti, mükemmel esneklik, çok yönlülük sunarak ve valflerin geniş bir uygulama yelpazesinde kullanılmasını mümkün kılar.