Endüstri 4.0 ile birlikte üretim hatlarındaki arızaların önüne geçilebilmesi için online durum izleme konusu önem kazanıyor. SCHAEFFLER SmartCheck online durum izleme cihazı; makinalardaki vibrasyon ve proses parametrelerini sürekli izliyor. 
 
SCHAEFFLER SmartCheck, makinalardaki vibrasyon ve proses parametrelerinin sürekli izlenmesi için geliştirilmiş bir online durum izleme cihazıdır. Endüstri 4.0 ile birlikte üretim hatlarındaki arızaların önüne geçilebilmesi için online durum izleme konusu önem kazanmakta ve bu cihazlara ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.

Üretimin aksamaması, arızalardan kaynaklanacak plansız duruş ve bu duruşlardan dolayı ortaya çıkacak maliyetlerin önüne geçilmesi işletmeler tarafından hedeflenmektedir.  Schaeffler SmartCheck üstün performans, düşük maliyet ve kullanım kolaylığı ile bu ihtiyacı karşılayan kullanıcı dostu bir cihazdır. Schaeffler SmartCheck makinelerdeki rulman hasarları, balanssız durum, yanlış hizalama ve bunların olumsuz etkilerini meydana gelmeden bildirir.

Schaeffler SmartCheck ile makina arızalarının önceden belirlenmesi ile plansız duruşların önüne geçilir ve tesis güvenliği sağlanmış olur.    

ÖLÇÜM VERİLERİ SERVİS SAĞLAYICILARINA DIŞARIDAN TEMİN EDİLEBİLİR                                                                                                                     

Schaeffler SmartCheck, Web ara yüzüne sahiptir ve bu ara yüz aracılığıyla internet bağlantısı üzerinden ölçüm verileri servis sağlayıcılarına dışarıdan temin edilebilir. Servis sağlayıcıları bu ölçüm verilerini online olarak izleyebilir, yorumlayabilir . Schaeffler ayrıca bu ölçüm verilerinin incelenmesi ve periyodik olarak uzmanlar tarafından raporlanması hizmetini de müşterilerine sunmaktadır. Elektrik motoru, su pompası, titreşimli elek, fan uygulamaları, kompresör, dişli kutusu ve vakum pompası gibi ekipmanları kapsayan çeşitli alanlarda Schaeffler SmartCheck uygulanabilir. Cihaz boyut itibari ile kullanıcıya uygulama noktasında kolaylık sağlamaktadır ve sistemlere kolaylıkla entegre edilebilir. Cihaz üzerinde alarm LED ışığı mevcut olup, kritik değerler aşıldığı takdirde kullanıcıyı görsel olarak uyarmaktadır.

Aynı zamanda alarm verileri cihaz üzerindeki portlar sayesinde üretim hatlarında bulunan diğer sesli ya da ışıklı sistemlere aktarılabilir. Eş zamanlı olarak bu veriler bilgisayar, tablet ve cep telefonunuz üzerinden de görüntülenebilir. Gerekli uygulama App Store ve Google Play üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilebilir.