Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak, kaynak sektörünün lider kuruluşların biri konumunda. Firma, daha konforlu bir çalışma ortamı sunma adına kaynak ve lehim sırasında oluşan sağlığa zararlı dumanlara karşı koruma sağlayan CleanArc Duman Emme Sistemleri'ni piyasaya sundu.

Askaynak, kapalı ortamlar için son derece ideal olan CleanArc M100, CleanArc M200 ve duvara kolay monte edilebilen CleanArc S100 modelleriyle bu alandaki ürün gamını genişletti. Ürün ,hemen hemen her mekanda güvenle çalışma avantajı sağlıyor. CleanArc ürünleri, uzun ömürlü, sınıfının en sessizi ve mükemmel çekiş gücüne sahip durumda. Ürünün sıcak çapak ve kıvılcım ayırıcı metal ön filtresi güvenliği artırıyor. Ürün temiz hava bölgesinden filtre değişimi -Kontaminationsfreier Filterwechsel- gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. TS, DIN, EN, ISO ve CE dahil tüm standartlara uyumlu olan ürünler, hava akışı yetersiz kalınca devreye giren Filtre Kirlilik Sinyali ile de dikatleri üzerine çekiyor.

MÜKEMMEL KORUMA SAĞLIYOR

CleanArc duman emme sistemleri, sınıfının en sessizi ve mükemmel çekiş gücüne sahip. Kaynak profesyonellerine hemen her mekanda güvenle işlerini yapma imkanı sunan Askaynak, bu alandaki ürün gamını CleanArc M100, CleanArc M200 ve CleanArc S100 modelleriyle genişletti. Bu ürünlerin, kaynak noktasına 30-50 cm mesafede olması ve yağlı parçaların kaynağında kullanılmaması gerekiyor. 

EKONOMİK BİR ÇÖZÜM

CleanArc M100, homojen hava akışı paneline sahip. Böylece kirli havanın filtre yüzeyine homojen olarak yönlenmesini sağlayan orta bölme paneli sayesinde filtre ömrünü de uzatmış oluyor. CleanArc M200 ise, tek bir ünite ile iki farklı noktada duman emme olanağı vererek, ünite girişinde yer alan metal ızgaralı alev tutucu filtre sayesinde sıcak çapak ve kıvılcımın ana filtreye ulaşmamasını sağlıyor. Bu ürünler, TS, DIN, EN, ISO ve CE normları dahil olmak üzere tüm standartlara tam uyumlu olarak üretildi. Ayrıca standart olarak F9 sınıfı filtre elemanları ile 0,3-1,0 mikron tozların yüzde 95’ini veya opsiyonel olarak H13 filtre ile 0,1-0,2 µ tozların yüzde 99,95’ini tutabilme özelliğiyle de dikkatleri çekiyor.

ÜÇ AYRI SİSTEMİ BULUNUYOR

Montaj parçaları ile duvara kolay monte edilebilen CleanArc S100, dumanı istenilen noktaya taşımak için kullanılabiliyor. S100 duvar tipi duman emme sistemlerinin üç ayrı sistemi bulunuyor. Bunlar, filtresiz duvar tipi duman emme, filtre üniteli tek kollu duvar tipi duman emme ve filtre üniteli çift kollu duvar tipi duman emme. Filtresiz duvar tipi duman emme sisteminde çalışma ortamından emilen kirli hava bir boru yardımıyla merkezi havalandırma sistemine ya da bina dışına gönderiliyor. Filtre üniteli tek kollu duvar tipi duman emme sisteminde, çalışma ortamından emilen kirli hava filtre ünitesinde temizlenerek çalışma ortamına geri aktarılıyor. Bu sistemde filtre ünitesine bir adet fan ve kol monte ediliyor. Filtre üniteli çift kollu duvar tipi duman emme sisteminde de çalışma ortamından emilen kirli hava filtre ünitesinde temizlenerek çalışma ortamına iade ediliyor. Bu sistemde filtre ünitesine iki adet fan ve kol montajlanıyor.

Kaynak Tekniği Sanayi ve Ticaret AŞ ihracat kapasitesini her geçen yıl yükselterek 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Kuruluş, müşteri memnuniyetini çalışmalarının ana ilkesi olarak benimsiyor. Bu ilke doğrultusunda etkin hizmet verme ve pazara beklentileri eksiksiz karşılayan üstün özelliklere sahip ürünler sunma felsefesini varlığının temel nedeni olarak görüyor. Kaynak Tekniği Sanayi ve Ticaret A.Ş, 1995 yılında, Türkiye’de -ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi Sertifikası- alan ilk kaynak kuruluş olma unvanını da elinde bulunduruyor. Firma, birçok uluslararası ve saygın kuruluşlardan alınan Lloyd belgelerine sahip. Ayrıca TSE, TÜV, DB, GOST, NAKS, SEPRO gibi çeşitli yabancı onay kuruluşlarından alınan sertifikalar da dikkat çekiyor.  Kaynak Tekniği Sanayi ve Ticaret A.Ş aynı zamanda Türkiye’de “CE Sertifikası” almaya hak kazanan ilk kaynak kuruluşu olma özelliğine de sahip. Askaynak, 1999 yılında küçük ve orta ölçekli işletmeler kategorisinde TÜSİAD-Kalder Kalite Büyük Ödülünü kazanmayı başarmıştır. Böylece kaynak pazarında sahip olduğu güçlü konumu bir kez daha belgelemiş ve ülke geneline adını duyurma fırsatını yakalamıştır.