Birçok durumda silindirik taşlama işlemlerini ortadan kaldıran sert tornalama, onlarca yıldır akışkan dinamiğine yönelik şekilde kullanılmaktadır. Hızlı, hassas doğruluğa sahip olup, Kennametal gibi takım tedarikçileri sayesinde işlenmesi çok zorlu elementlerde bile ustalıkla kullanılabilir. Havacılık, otomotiv, enerji üretimi ve diğer endüstriler ise daha da dayanıklı metaller geliştirmeye devam etmektedir. Buna karşın kesici takım üreticileri de aynı süreçte bu malzemelerin üstesinden gelmek amacıyla yüksek performanslı takımlar geliştirme mecburiyetinde kalıyor.

EN İYİ NESİL ÜRÜN

Kennametal Inc şirketinin özel olarak tasarlanmış yeni çok kristalli kübik bor nitrürden (PcBN) üretilen sert tornalama özellikli KBH10 bir kesici uç tanıtımı yapması çok önemli bir olaydır. Küresel işleme teknolojisinde üst düzey bir mühendis olan Helmut Gremer, konuyla ilgili görüşlerini aktardı. Gremer yeni kesici ucun sahip olduğu mevcut Kennametal PcBN KBH20 ve KB5630 kalitelerin son derece yüksek aşınma direnci sağladığını ifade ediyor. 

Helmut Gremer birçok üreticinin rulman şaft yatakları, halkalar ve pistonlar, dişli göbekleri ve benzer parçalarda kabul edilebilir tolerans durumlarını eksiltiklerini gördüğünü dile getirdi. Gremer'e göre yüzey gereksinimleri Ra <0,4 mikrondan (μm) daha iyi olduğu için <4 mikron (μm) veya daha düşük boyutsal toleranslar giderek yaygınlaşıyor. Bu yeni kalite de bu tür parçaların hassas son işlenmesinde olağanüstü uzun takım ömrü gerektiren bu durumlar ve diğer müşteriler için var olan ihtiyacı karşılamada yeterli oluyor.

Tanınan ünlü bir otomotiv üreticisi, daha önce kesme kenarı başına 150 parçadan 350 parçaya kadar artışla takım ömründe iki mislinden daha fazlasını elde etmiştir. Benzer sonuçlar elde eden bir direksiyon mili üreticisi de kesme kenarı başına 250 parçadan 450 parçaya kadar takım ömrünü arttırma başarısı göstermiştir.

SERT DURUM BAŞARISININ NEDENİ 

Her iki örnekte de ortalama 0,15 mm kesme derinliği ve devir başına 0,22 ila 0,32 mm arasında değişen ilerleme oranları ile 180 m/dk kesme hızı kullanıldı. Ayrıca müşteri, sahip olduğu mevcut çözüme karşın kesici uç maliyetlerinde yılda binlerce dolar tasarruf sağlamayı başarmıştır. Ayrıca takım değiştirmeden kaynaklanan tezgah durma süresini önemli ölçüde kısalmıştır.

Alt yapısı tamamen yeni olan KBH10'un sahip olduğu PcBN bileşimi, eşdeğer ya da benzer bazı durumlarda çok daha uzun takım ömrü sunuyor. Ayrıca KBH10 yüzde 20'ye varan daha yüksek kesme hızları için üretilmiştir. 

Kennametal mühendisleri, daha önce belirlenmiş profil ve boyutsal toleransları kalıcı bir şekilde korumuşlar ve Ra 0,2 ve Rz1 değerinde yüzey pürüzlülüğü elde etmişlerdir. Ayrıca BH10 birçok farklı geometriye ve kesme kenarı hazırlığına sahiptir. Bu nedenle üreticilerin büyük bir bölümünde ve onların tornalama uygulamalarında hızla kesici uç kullanımına geçildiği gözlemlenmiştir.

Helmut Gremer, KBH10'un çok hassas son işlemeli uygulamalar için ideal bir çözümdür olduğunu, ayrıca hafif ağır darbeler veya farklı derin kesme işlemleri için de gerekli tokluğa sahip olduğunu ifade ediyor. Gremer, kesme baskısının ve buna bağlı olarak ısının azalması nedeniyle krater ve kesme sırtı yüzü aşınmasının da benzer şekilde azalacağını ve takım ömrünün uzayacağını kaydetti. Helmut Gremer'e göre birçok ağır işleme uygulamalarında engelleyici unsur olan beyaz tabakanın daha az oluşması da bir gerçek.

Kennametal, hemen hemen tüm PcBN kesici takımlara uygulanan geleneksel dik akışlı kesme özellikli honlama veya radyüslu honlamayı kullanmamıştır. Bunu yerine rakip çözümlerden daha keskin ve daha serbest kesme özellikli ancak sert tornalama zorluklarına dayanacak kadar yeterli tokluğa sahip bir şekil geliştirmeyi başarmışlardır.

Helmut Gremer beş yıl önce hiç kimsenin bu kesici uçları ölçülebilirliği olmayan bir şekilde, buna benzer kesme kenarları üretemediğini söyledi. Gremer, metroloji ve takım tezgahı teknolojisindeki son gelişmeler sayesinde pasif kesme kuvvetlerini yüzde 40'a kadar azaltan honlanarak elde edilen şekli üretebildiklerini belirtti. Helmut Gremer sözlerini KBH10'un daha tok altyapısı ile birlikte, aşınma direnci, sertlik ve keskinlik arasında hassas bir denge sağlayan bir bakıma yeni bir kesici uç ürettiklerini ifade ederek sonlandırdı.

KBH10, kullanıcılarına darbeli kesmelerde bile titreşimi azaltan krater ve kesme sırtı yüzey aşınmasına karşı dayanıklı benzersiz bir keskin kesme kenarı hazırlığı sunuyor. Klasik sert tornalama uygulaması olan KBH10'un çok çeşitli kesici uç şekilleri, ölçüleri ve geometrileri bulunuyor.