Tesisat sektörünün 95 ülkeye ihracat yapan güçlü firması Ayvaz, gözünü Afrika kıtasının en hızlı gelişen ekonomilerinden biri olan Mauritius’a çevirdi. Mauritius, Afrika kıtasına bağlı küçük bir ada konumunda. Buna karşın, Dünya Ekonomik Forumu’nun her sene yayımladığı Küresel Rekabet Raporu’na göre Afrika’nın en rekabetçi ekonomisine sahip ülkesi olarak gösteriliyor.

30 TEMSİLCİYLE BULUŞULDU

Ayvaz, geçtiğimiz ay, Mauritius Cumhuriyeti’nde, ülkenin değişik sektörlerinden temsilcilerin katıldığı bir seminer düzenledi. Firma, küresel olarak izlediği “Globally Local” stratejisiyle dünyanın her yerinde yerel bir marka gibi müşterilerine yakın olmayı hedefliyor. Bu bağlamda Ayvaz, Mauritius’ta düzenlediği seminerle tekstil, gıda, içecek ve kimya sektörlerinden önde gelen 30 temsilciyli bir araya getirdi.Tüm gün boyunca süren ve iki bölümden oluşan semineri, Ayvaz Asya Pasifik Bölge Müdürü Gökhan Gürsoy ve buhar alanında uzman makina mühendisi Candaş Renklidere ortaklaşa verdi.

YENİ ÜRÜN "AYVAZ VANA CEKETİ" DE TANITILDI

İlk bölümde Ayvaz’ın mekanik tesisat sektöründe dünyada geldiği konum ve son dönemde uluslararası arenada yer aldığı prestijli projeler katılımcılara anlatıldı. İkinci bölümde ise Gürsoy ve Renklidere, Mauritius'taki çeşitli sanayi kuruluşlarına yaptıkları teknik ziyaretlerde firmaların buhar sistemlerinin enerji denetimlerini yaparak enerji kayıplarını analiz edip, doğru ve yanlış uygulamalar hakkında tespitlerde bulunarak firmalar için teknik raporlar ortaya koydular. Böylece Ayvaz, Mauritius’taki müşterileri için de bir çözüm ortağı olduğunu göstermiş oldu. Ayrıca seminerde özellikle son çıkan ürünlerden biri olan Ayvaz vana ceketi başta olmak üzere Ayvaz'ın ürünleri tanıtılıdı.