Silkar Endaş grubuna ait olan Seguro markası, gıda sektörünün beklentilerine odaklanıyor ve ihtiyaçlarına cevap veriyor. Silkar Endaş Satış Direktörü Agah Tokat ve Silkar Endaş Satınalma ve Lojistik Direktörü Uğur Özdoğan ile Seguro marka sabit bilyalı 6000 serisi ürünün özelliklerini birlikte konuştuk. 

Silkar grubuna ait olan Seguro markanızdan bahsedebilir misiniz? 

Agah Tokat: Silkar Endaş olarak Seguro markasına odaklanıyoruz. Seguro, Silkar Endaş grubuna ait bir marka olarak öne çıkıyor. Silkar Endaş’ın otomotiv ve endüstri olmak üzere iki farklı departmanı bulunuyor. Seguro markasını otomotiv departmanı etkin bir şekilde kullanıyordu ve piyasada satılıyordu. Biz 2020 yılı içerisinde Seguro marka endüstriyel ürünler özeline odaklandık ve yeni bir marka olarak faaliyetlerimizi artırdık.  

Uğur Özdoğan: Silkar Endaş bünyesindeki otomotiv departmanında Seguro markası aktif bir şekilde kullanılıyordu. Geçmişte özellikle otomotiv, yedek parça ve muhtelif yine otomotive dönük kitler olarak Seguro projesi başlamıştık. Hatta “Seguro” ismini belirlerken holding genelinde yarışma düzenlenmişti ve yine bizim çalışan arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda bu isme karar verilmişti. 
İlk olarak otomotiv sektöründe kullanılan muhtelif araçlar grupları için tedarik edilen parçalar bir araya getirilerek kit hazırlandı. Seguro markasıyla ilgili endüstri tarafı için projelerimiz vardı ancak hayata geçmesi biraz zaman aldı. Seguro markamızla Silkar Endaş’ın sağladığı kalite standardını muhafaza ederek piyasadaki ucuz segment varlığımızı sürdürebilmek ve pazarımızı büyütmek amacıyla yataklı rulman ürettik. İlk parti sonucunda başarılı olduğunu gördük. Hem fiyat hem de kalite anlamında piyasada rağbet gördü, kalite standardı kabul edilebilir seviyede gerçekleşti. Devamını sağladık. 

Seguro markasıyla gıda sektörü için sunduğunuz çözümünüzden bahsedebilir misiniz? 

Uğur Özdoğan: Gıda sektöründe ürün yelpazemizi biraz daha genişletmek amacıyla Seguro markasıyla sabit bilyalı 6000 serisi paslanmaz rulman ürününü sunduk. Bu ürünümüzle başarılı bir pazarlama ve satış grafiği elde ettik. Yine gıda sektörü için içerisinde paslanmaz rulman bulunan ve paslanmaz yataklı rulman konusunda çalışma gerçekleştirdik. Ürünümüzün üretimi yaptırıp pazara sunmak için çalışmalarımızı tamamladık. Ocak ayı içerisinde ürünler gümrükten gelmiş olacak ve Şubat ayı içerisinde piyasaya sunulacak. Seguro markasıyla farklı ürünlerle ilgili çalışmalarımızı devam ettirmek ve yelpazeyi kendi markamızla da yürütmek istiyoruz. 

Agah Tokat: Gıda sektörü, salgın süresince hiç durmayan bir sektör olarak öne çıktı. Biz hedef sektör olarak gıdayı belirlerken bu durumu düşünmemiştik ancak ne kadar önemli bir alan olduğunu biz kez daha gördük. Gıda haricinde savunma sanayi de hedeflediğimiz sektörler arasında yer aldı. Tabii bu alanlara odaklanırken madencilik, demir çelik, kağıt sektöründeki aktivitelerimizi de azaltmadık. Aksine bu sektörlerdeki aktivitelerimizi artırarak devam ettirdik. Gıda sektörü ekstra beklentileri olan önemli bir alan. Özellikle hijyenle ilgili hassasiyetleri bulunuyor. Bu sebeple gıda sektöründe standart çelikle yapılmış rulmanlar yerine paslanmaz çelikten üretilen rulmanlar tercih ediliyor. Biz gıda sektörüne Seguro markamız dışında Schaeffler, NSK gibi markalarımızla da hizmet sunuyoruz. Seguro 6000 serisi rulmanlar paslanmaz çelikle ve ISO standartlarına göre imal edildi. Bu sebeple piyasada mevcut satılan rulmanlarla kolaylıkla değiştirilebiliyor.