Gösterdiği yüksek performansla yeni bir rekora imza atan AKO Jant, radyal yorulma testinde sektörel beklentileri aştı. Gernel beklentinin 1 milyon devir olduğu testte, AKO Jant ürünleri 2 milyon devri aşarak rekor kırdı. Dayanıklılık testinde de en yüksek performansa ulaşıldı.

ÜSTÜN ÜRETİM GÜCÜ

Üretim hattı robotlarla entegre çalışan AKO Jant; toplam 120 bin metrekarede 23 bin 500 metrekarelik kapalı alanda üretim yapıyor. AKO Jant fabrikasında, geçtiğimiz sene 3 milyon dolar yatırımla devreye alınan yeni jant üretim hattı son teknoloji ile otomatik olarak tasarlanarak devreye alındı.

“SAVUNMA SANAYİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATTI”

AKO Jant Fabrika Müdürü Ömer Abrekoğlu jantlarının CTIS ve Run-Flat sistemlerine tam uyumlu üretildiğine dikkat çekerek şu açıklamada bulundu: “Araç hareket halindeyken lastiğin otomatik olarak şişirilmesine olanak tanıyan CTIS sistemi için bu jantlar tamamen özel olarak tasarlandı. Jantlar, arazi şartlarında montaj ve demontaj noktasında avantaj sağlıyor. Savunma sanayimizin gücüne güç katan bu tasarım, hayati konularda sahada aktif direnç ve dayanıklılıkta öne çıkıyor.”    

Ako Jant, savunma sanayinde ülkemiz için üretim yapmasının yanı sıra Güney Afrika Cumhuriyeti’ne ihracat gerçekleştiriyor. Türk sanayinin yerli sermayeli gücü AKO Grup bünyesinde, 2013 yılında faaliyete geçen AKO Jant askeri araçların yerlileştirilmesine katkıda bulunuyor. Yurtiçinde Nurol (Ejder Yalçın), Katmerciler, Isuzu, FNSS, Otokar, BMC (Amazon) gibi yerli firmaların ürettiği lastik tekerlekli zırhlı araçlar ve zırhlı personel taşıyıcı araçlar için mayın ve patlamaya dayanıklı jantların üretimini gerçekleştiriyor. Bu çalışmalarının yanı sıra askeri alanda yine AKO Grup markalarından PETLAS ile birlikte askeri araçlar için lastik ile jant tedarik ediyorlar.