Genel Merkezi İstanbul Sancaktepe’de bulunan Çevik Konnektör’ün İzmir, Ankara ve Bursa’da da ofisleri bulunuyor. Endüstriyel, ulaşım, telekom, marin/offshore, savunma ve havacılık sektörlerinde tasarımdan üretime uzman kadro ve geniş ürün gamı ile çözüm ortağı olan firma bağlantı teknolojilerinde küresel bir marka olma yolunda ilerliyor.

Çevik Bağlantı Teknolojilerini biraz okurlarımıza anlatabilir misiniz? Neredeyse çeyrek asırdır sektördesiniz ve bu ciddi bir tecrübe aslında…

Çevik 2003 yılından bugüne faaliyet gösteren, bağlantı teknolojilerinde kazandığı deneyim ile dünyanın önde gelen üretici firmalarının Türkiye temsilciliğini yapmaktadır. Endüstriyel, ulaşım, telekom, marin/offshore, savunma ve havacılık sektörlerinde hizmet vermektedir. Genel Merkezi İstanbul Sancaktepe’de bulunan firmamız, bin metrekarelik depo alanı sayesinde, acil siparişlerde zengin ürün stoğu ile hızlı çözüm sunmaktadır.

Piyasaya bakıldığında Çevik son yıllarda ciddi bir büyüme ivmesi gösterdi. Departmanlarınız açısından ne gibi değişimler yaşandı?

Aslında Çevik için değişimi sadece departmanlar açısından değerlendirmek yanlış olur. Son yıllarda, firmamız kurumsal kimliğini ve kalite yönetim sistemini tam anlamıyla tüm personellerine benimsetti. Bu durum bizim hedeflerimize ulaşmamızı fazlasıyla hızlandırdı diyebiliriz. Çevik Bağlantı Teknolojileri, kurum içi iletişime çok önem veren bir firma. Bu yüzden yaptığımız çalışmaların sonucu, çalışanlarımızın motivasyon ve mutluluğunun müşteri memnuniyeti ile doğru orantılı ilerlediğini gösteriyor.

İletişim anlamında da daha açık bir yapıya geçtiniz gibi gözüküyor… Daha önceden Çevik biraz daha kendi kabuğunda gibiydi… Ancak geçen zamanla Kurumsal İletişim Departmanı etkili oldu gibi duruyor. Satış grafikleriniz ne durumda?

Evet... Başından beri iletişimin gücüne inanıyor ve bu yöndeki faaliyetlerimizi sürekli artırarak devam ediyoruz. Örneğin Çevik Bağlantı Teknolojileri’ne dijital platform aracılığı ile ulaşmak çok kolay. Hatta bugün birçok müşteri ve potansiyel müşterilerimiz, yayınladığımız ürün içerikli teknik yazılarımızı aktif olarak takip etmekte ve kurumumuzla interaktif iletişim kurabilmektedir. Bu durum ise sektörde bizi bir adım öne çıkartıyor diyebiliriz. Özellikle sosyal medya hesaplarımız ve web sitesi raporlamalarımızdan çok memnunuz, satış grafiklerimiz ile paralel ilerliyor. Satışlarımızın düzenli olarak artış göstermesini, ürün kalitemize, uygun fiyatımıza, satış sonrası kaliteli hizmete, kolay ulaşılabilirliğimize, güvenilirliğimize ve kurum içindeki herkesin kalite politikamızı benimsemesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Ürün gamınızla beraber savunma sanayi, endüstriyel, ulaştırma ve taşımacılık gibi sektörlere de hizmet sunuyorsunuz. Özellikle ‘Kapak’ konumuz özelinde makina imalatçıları için çözümlerinizi merak ediyoruz. Biraz bahseder misiniz?

Çevik Bağlantı Teknolojileri müşterileri için zengin stoğu ve deneyimli kadrosuyla birçok uygulamaya yönelik çözümler sunmaktadır. Başta konnektör ve kablo çözümlerinin yanı sıra 2011 yılında Çevik’in alt kuruluşu olarak Kabsis Kablo Sistemleri kurulmuştur. Kabsis alanında uzman IPC eğitimine sahip ekibiyle tüm endüstriyel ve askeri standartlara uygun kablo-konnektör montaj hizmetlerinde tasarım aşamasından üretim aşamasına kadar tüm proseslerde projelendirme hizmeti vermektedir. Endüstriyel konnektörler içerisinde yer alan kablolar grubumuz kendi içerisinde bölümlere ayrılmaktadır. Bunları şu şekilde başlıklara ayırabiliriz: Hareketli ortamlar için esnek kablolar; özel dış kılıflı yağlı ortama dayanıklı kablolar; kontrol, kumanda, elektronik ve robotik kablolar; servo motor sistemleri için kablolar; vinç kabloları; konveyör ve asansör kabloları; kaynak kabloları; kauçuk dış kılıflı kablolar; su içinde sürekli kullanıma uygun kablolar; kullanıma hazır kablo kanalı kabloları ile kablo kanalı uygulamaları için kablolar.

Peki, doğru konnektör seçiminde bakılması gereken kriterler nelerdir?

Konnektör seçimi zor ve dikkat gerektiren bir iş olmasına rağmen genellikle kolay olduğu düşünülür. Çok fazla detay ve teknik bilgi gerektiği için biz üretici veya ürün satışını yapacak firma ile seçilmesini tavsiye ediyoruz. Konnektör seçiminde dikkat edilmesi gereken özelliklerden birkaçını basitçe sıralayacak olursak uygulama alanına göre IP koruması sınıfı; uygulamaya göre bayonet, threaded ya da diğer kilitleme tipleri; uygulamaya göre crimp, lehim ya da diğer terminal bağlantı tipleri; teknik özellikler, voltaj/amper değerleri, EMI koruma; kullanılacak kabloya göre kontak ve konnektörün kablo giriş ölçülerinin belirlenmesi gibi özellikleri söyleyebiliriz.

Tabi ki nihai ürünü seçmek için daha fazla detaya girmek gerekiyor. Biz konnektör seçimini genellikle proje hakkında bilgi aldıktan sonra müşterilerimizle birlikte yapıyoruz. Geçmiş tecrübelerimiz ve konnektör bilgimizle müşterimize çözüm ortağı oluyoruz.

Hangi bölgelerde hizmet sunuyorsunuz? Yurt içi yapılanmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Genel Merkezimiz İstanbul Sancaktepe’de yer almaktadır. İzmir, Ankara ve Bursa’da yer alan lokal ofislerimizle müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için gereken özeni gösteriyoruz.

Üretim kadronuzda da bir büyüme oldu, öyle değil mi?

Tabi ki... Artan projelerimiz doğrultusunda son dönem de hem çalışan hem de makina yatırımı konusunda hatırı sayılır bir büyüme içindeyiz. 2019 yılında bu konudaki yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

2019 hedeflerinizden bahseder misiniz?

2019 yılında öncelikle savuma, endüstriyel ve ulaşım alanlarında hem ürün çeşitliliği hem de üretim kapasitemizi artırmak için gerekli olan çalışmalarımızı hedeflerimiz doğrultusuna yerine getireceğiz.