Otomotiv yan sanayi sektörü temsilcilerinden Sanel'in Tuzla’daki yeni üretim, yönetim ve Ar-Ge merkezi, sektörün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla törenle hizmete açıldı. 

15 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİ

Açılış törenine OSD Başkanı ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, TAYSAD Başkanı Albert Saydam, TREDER Başkanı Yalçın Şentürk, DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Sanel çalışanları katıldı.

Otomotiv elektroniği ve aydınlatma sektöründe 41. yılını kutlayan Sanel'in yeni üretim merkezinin 15 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiği bildirildi.

Toplam 17 bin metrekare alanda kurulan tesiste, 250’den fazla müşteriye bin 300 farklı stok koduyla üretim yapılıyor. 

NELER SÖYLEDİLER?

Firmanın Genel Müdürü Eray Güller törende yaptığı açılış konuşmasında, 41 yıllık sürekliliği paydaşlarıyla birlikte sağladıklarını dile getirerek, firmalarının gelişimine katkıda bulunan müşterilerinden Ford Otosan'a ve Ford Otosan Genel Müdürü ve Otomotiv Sanayicileri Derneği Başkanı Haydar Yenigün'e teşekkürlerlerini iletti.

"İşgücümüzü temsil eden sendika başkanlarımızın, iş ve istihdam yaratma mücadelemizde, ayrıca iş barışı oluşturma çalışmalarında her zaman yanımızda olduklarını biliyoruz. TAYSAD’ın, TREDER’in sektörümüz için değerinin farkındayız. Sizlerin desteğine, sesimiz olmanıza ve yol göstermenize her zaman ihtiyacımız olacaktır." ifadelerini kullanan Güller, iki yıl süren çalışmalar sonucunda hayata geçirdikleri tesiste emeği olan çalışanlarını tebrik etti.

POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM

 Firmanın Kurucusu Halil Altunmaral ise, firmalarının kuruluşundan günümüze kadar olan süreci paylaşarak, şirketin kilometre taşlarına değindi. Altunmaral, "Bugün üretimimizin üçte biri ihracata, diğer üçte birlik oranı da OEM’ler araclığıyla ihracat pazarlarına gidiyor. Bundan sonraki hedefimiz; daha teknolojik, otomasyona bağlı, seri üretim yapmak." diyerek sözlerini sürdürdü.

Törende ayrıca OSD Başkanı ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, TAYSAD Başkanı Albert Saydam, DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu ve TREDER Başkanı Yalçın Şentürk de birer konuşma gerçekleştirdi.