Tüketicilerin yeni yollar ve daha büyük uçuş frekansı talebi artmaya devam ettiği için havacılık segmentinin önümüzdeki yıllarda etkileyici bir büyüme göstermesi bekleniyor. Asya ve Orta Doğu'daki servet oluşumu ve global demografik özellikler de diğer faktörler. Aslında, Airbus'a göre önümüzdeki 15 yıl boyunca hava trafiği mevcut seviyelerinin iki katına çıkacak.

DAHA FAZLA UÇAK GEREKLİ

Tüm bu beklentiler tek bir sonuca işaret ediyor; daha fazla uçak ihtiyacına. Buna karşılık, uçak OEM'leri için sorun, üretimi hızlandırmak olacak. 
Uçak yapılarına göre, uçaklardaki titanyum içeriğinin fazlalaştırılması talebi büyük ölçüde, etkileyici ağırlık mukavemet performansının bir sonucu olarak artmaya devam ediyor. Şasiler büyük parçalardır ve en son parça bir sonraki montaj için hazırlanmadan önce işlenecek önemli miktarda malzeme bulunmaktadır. Bunu göz önünde bulundurarak, kesici takım tedarikçilerinin yüksek verimlilik ve uzun ve öngörülebilir takım ömrü sağlayan çözümler sunması önemlidir. Bununla birlikte, modern tezgahların optimize edilmiş titanyum şasilerin üretiminde karşı karşıya kaldığı gereksinimleri karşılamak için takımlama inovasyonundan daha fazlasına ihtiyacı vardır. Bazen yepyeni bir strateji gerekebilir.

YENİ BİR YAKLAŞIM

Sandvik Coromant Ar-Ge ekibi CAM programlama desteği ile yüksek ilerlemeli kenar frezeleme gibi yeni frezeleme stratejilerinin avantajlarını sonuna kadar kullanabilecek bir kesici takım oluşturmak için işe koyuldu, yüksek verimlilik ve uzatılmış takım ömrü kayda değer avantajlardı.
İki yıllık yoğun bir çalışmadan sonra, CoroMill® Plura HFS yekpare karbür parmak freze ortaya çıktı ve bu freze, titanyum alaşımları için ve özellikle yüksek ilerlemeli kenar frezeleme stratejileri ile çalışacak şekilde özel olarak tasarlanmış geometri ve kaliteye sahip eşsiz bir çözümdür.

KESME HIZI > 100 M/DAK

Son çıkan yekpare karbür parmak freze, kesme bölgesinde ısı transferini iyileştirmek ve kesme sıvısını daha verimli bir şekilde kullanmak için yeni geliştirilmiş bir içten kesme sıvısı solüsyonuyla donatılmıştır. Soğutma kanallarının, sıvının kesme bölgesinin en ısıl yüklü kısmına ulaşmasını sağlamak için özel olarak konumlandırılan çıkışları (her bir kanalda bir adet) bulunmaktadır. Takım, soğutma verimliliğini daha da artırmak için özel Soğutma Takviyesi (patentlidir) ile donatılmıştır. Özel Soğutma Takviyesi sağlayan kesme sıvısı akış kanalları boşluk tarafında bulunur ve tasarım sayesinde daha iyi bir sıcaklık dağılımı sağlar.