WIN Eurasia’da standında ziyaretçilerini ağırlayarak, sunduğu teknolojiler hakkında bilgi veren Albaksan 2019’da birçok yeniliğe imza attı. Geçtiğimiz seneye göre çok daha başarılı bir fuar geçirdiklerini ifade eden Albaksan Satış ve Pazarlama Müdürü Serkan Budak “Geçen seneye göre çok daha nokta atışı ziyaretçiler geldi. Kalabalık yoğun bir şekilde devam ediyor.” dedi.

TEKNOLOJİ DEPARTMANI KURULDU

2019 ve 2020 ile beraber yatırımların artacağına dikkat çeken Serkan Budak, çok hızlı bir toparlanmanın ardından sanayinin hızla ilerleyeceğini ifade etti. “Şu an Albaksan makina tarafında ilerleme gösteriyor.” diyen Budak Albaksan bünyesinde kurulan Teknoloji Departmanı ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Teknoloji Departmanımızın içerisinde Ar-Ge de var, A’dan Z’ye hat kurulumu da var, makina imalatı gerçekleşiyor ve robot ekipmanları mevcut. Şu anki müşteri portföyümüz arasında savunma sanayi, otomotiv sanayi ve beyaz eşya bulunuyor. Yine aynı sektörlerde pazarımızı genişletiyoruz.” dedi.

BEYÇELİK GESTAMP ONAYLADI

Robot parçaları noktasında 2015 yılından bu yana KYOKUTOH firmasının distribütörü olarak hizmet vermeye başlayan Albaksan, bütün ana ve yan sanayilerde var. KYOKUTOH markasıyla ilgili olarak Serkan Budak şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de ana ve yan sanayide bulunan tüm firmalar KUYOKUTOH markasıyla hatlarını revize ediyor. Bu da Türkiye’de yeni çalışmaların olduğunu gösteriyor." dedi.

Albaksan'ın diğer çözümleri hakkında Budak'ın yaptığı açıklamada ana başlıklar şu şekilde gerçekleşti: "Gaz altı için TİPMAN markasıyla yeni bir ünite getirdik. Bu da Türkiye’de ilk defa Beyçelik Gestamp tesisleri denedi ve onayladı. Ülkemizde ana ve yan sanayindeki sektör oyuncuları, bu ürünümüze büyük bir ilgi göstermeye başladı. Diğer yandan kaynak makinalarımız da Türkiye şartlarına uygun ve kullanıcılara avantaj sağlayan çözümleri barındırıyor... Bunlarla beraber Albaksan bünyesinde geriye dönük teknoloji paketleri oluşturuldu, Endüstri 4.0 üzerine çalışmalarımız bulunuyor. Şu anda fuarda da sunduğumuz somun teknoloji paketimiz ilgi görüyor. Bu paketimizde somunun doğru kaynatılmasından tutun da operatörün çalışma performansı ve tüm kaynak hatalarının ortadan kaldırılmasına kadar birçok önemli sorunun önüne geçiyoruz. Paketimizin 4, 5 ayrı toleransta firmaya göre şekillendirebileceğimiz bir yapısı var. Bunun içerisinde bir firma birden fazla somun kaynatıyorsa farklı, tek somun kaynatıyorsa farklı prosesler bulunuyor. Bunları ayrı ayrı müşterilere sunabiliyoruz.”