KOCAER ÇELİK KAPASİTE ARTIŞ YATIRIMINI TAMAMLADI KOCAER ÇELİK KAPASİTE ARTIŞ YATIRIMINI TAMAMLADI

Samsun'da, nitelikli ara eleman yetiştirilmesi amacıyla Nitelikli İstihdam ve Strateji Geliştirme Merkezi (NİSGEM) Projesi uygulanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde hayata geçirilecek proje için Samsun Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

2022'DE BAŞLAYACAK, 18 AY SÜRECEK

NİSGEM Projesi'nin protokolü, Samsun Valisi Dağlı ve OKA Genel Sekreteri Şahin arasında imzalandı. OKA'nın yürüttüğü "2021 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP)" çerçevesinde Samsun Valiliği tarafından uygulanacak projenin 8 milyon TL'lik bütçesinin yüzde 80'i, CMDP kapsamında hibe olarak sağlanacak ve proje 18 ay sürecek.

Önümüzdek yıldan itibaren projeyle ilgili eğitim ve belgelendirme hizmetlerine başlanması planlanıyor.

"80 SEKTÖRDE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ VERİLECEK"

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, mesleki eğitimin önemini bildiklerini ifade ederek, "Bu kapsamda geçen yıl müracaatımızı yapmıştık. Ticaret ve Sanayi Odamız, Organize Sanayi Bölgemiz, iki üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, belediyelerimiz ve tüm kurumlarımızı kapsayan bir proje oldu. Burada hem mesleki eğitim merkezi oluşturuyoruz hem de mesleki yeterlilik belgesi vereceğiz. Metal, gıda, kaynak gibi yaklaşık 80 sektörde mesleki yeterlilik belgesi verilecek." şeklinde konuştu.

Törenin ardından Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Tokat Valisi Ozan Balcı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kırlangıç'ın da katıldığı OKA Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. (AA)