Rusya'nın tekstil alanında üretim merkezi İvanovo Bölgesi'nin Vali Yardımcısı Ludmila Dmitriyeva Türk yatırımcılarına çağrıda bulunarak "Politikamız, yatırımcılara maksimum açıklık ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için uygun koşulların oluşturulmasıdır. Türkiye, İvanovo bölgesinin önemli ticaret ortaklarından biri" diye konuştu.

"BÖLGEMİZ, YATIRIMCILARIN ODAĞINDA YER ALIYOR"

Başkent Moskova’ya 300 km uzaklıktaki İvanovo'da, Türk iş insanlarının katıldığı ve bölgeyi tanıtma adımlarının atıldığı "Türk Yatırım Günü" programı kapsamında konuşan Vali Yardımcısı Dmitriyeva,  bölgenin Rusya’nın hafif sanayisinin merkezi olduğunu ifade etti.

Dmitriyeva, ülke çapında pamuklu kumaş üretiminin yüzde 87'sinin ve triko kumaşların ise yüzde 71’inin bu bölgede üretildiğini dile getirerek, sektörün başkenti olması hasebiyle yatırımcıların odağında bir bölge olduklarını söyledi.

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP

Bölgenin Moskova'ya yakınlığına da dikkat çeken İvanovo Bölgesi Vali Yardımcısı, makina mühendisliği, kimya ve tekstil alanında üniversitelerin varlığından ötürü insan kaynağı sorunu yaşanmadığını kaydetti.

"HER PROJEYE A'DAN Z'YE EŞLİK EDİLİYOR"

Bölge yönetiminin yatırımcılara destek olduğunu ve kolaylıklar sağladığını aktaran Dmitriyeva, işletmelerin yerleri için gerekli teknik koşullar ve alt yapı parametrelerinin de bulunduğunu bildirdi.

Son dönemde Türk yatırımcıların bölgeye tekstil alanından 80 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını hatırlatan Dmitriyeva, “Yatırımları desteklemeye yönelik en önemli faaliyetlerden biri arsaların ihalesiz kiraya verilmesi. Bölgeye giren işletmeler ortaya çıkan sorunlarla baş başa bırakılmıyor. Her projeye, fikir aşamasından işletmenin çalışmaya başlamasına kadar eşlik ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Bölgenin Türkiye ile tekstilin yanı sıra ağaç işleme, makina ve kimya sektörlerinde de iş birliği geliştirmek istediğini söyleyen Dmitriyeva, "Politikamız, yatırımcılara maksimum açıklık ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için uygun koşulların oluşturulmasıdır. Türkiye, İvanovo bölgesinin önemli ticaret ortaklarından biridir. Bölge, Türkiye ile mevcut ticari ve ekonomik bağları daha da geliştirmeyi ve güçlendirmeyi amaçlıyor." dedi. (AA)