Yüzey işlem alanında faaliyet gösteren Rösler Kromaş, Ar-Ge alanında yürüttüğü faaliyetlerle hem makinaları iyileştirmeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor hem de farklı sektörlere daha iyi prosesler sunmak için çözümler hazırlıyor.  Hayata geçirdikleri projeleri ve yeni dönem hedeflerini konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz Rösler Kromaş Genel Müdürü Dr. Tayfun Sığırtmaç, tüm operasyonlarını Hadımköy’de daha modern bir tesisi taşımayı planladıklarını belirtti. Sığırtmaç, “Türkiye’de Silivri bölgesinde 100 çalışanımızın bulunduğu fabrikamızda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca Bayrampaşa’da Satış ve Finans birimlerimizin faaliyet gösterdiği bir ofisimiz bulunuyor. Pandemi öncesinde hayata geçirmeyi planladığımız yeni bir yatırımımız vardı. Bayrampaşa’daki ofisimizle birlikte Silivri’deki fabrikamızı Hadımköy’de daha modern bir tesise taşımayı planlıyorduk. Bu yatırım için 2015 yılında 20 bin metrekare büyüklüğüne satın almıştık. Pandemi döneminde tüm yatırım planları ister istemez ertelendi. Şu anda bu puslu havanın dağılmasını bekliyoruz. Yatırım süreçlerimize devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.    

“RÖSLER KROMAŞ BİRLEŞME HİKAYESİ GÜÇ KAZANDIRDI”

Rösler Kromaş Genel Müdürü Dr. Tayfun Sığırtmaç, Kromaş firmasının kuruluş hikayesini ve sektördeki yerini anlattı. Sığırtmaç: Yüzey işlem alanında faaliyet göstermek amacıyla Kromaş firmasını 1993 yılına kurulmuş ve 2014 yılına kadar Türkiye’de yüzey işlem konusunda iyi bilinen firmalardan biri olmuş. Markalaşma konusunda kendi alanında önemli çalışmalar gerçekleştirmiş. Öyle ki firmalar “Yüzey işlem makinası almak istiyorum” demek yerine “Kromaş Makinası almak istiyorum” demeye başlamışlar. Yaşanılan bu güzel markalaşma serüveni güzel projeleri de beraberinde getirmiş ve 2010 yılına kadar hem teknik hem de ticari başarılar elde edilmiş. Teknik açıdan çok başarılı işlere imza atan Kromaş, 2010 – 2014 yılları arasına zorlu bir dönem yaşamış. Ben bu durumu Türk aile firmalarının kurulaşma konusunda yaşadığı sancılar olarak görüyorum. Yüzey işlem konusunda çok iyi işler yapılmasına rağmen yönetimsel açıdan yaşanan sorunlar ticari yaşama da etki etmiş” dedi.  

Kromaş ve Rösler firmasının birleşmesi hakkında da bilgi veren Sığırtmaç, “Kromaş, 2014 yılında da yüzey işlem konusunda dünyanın en büyük firmalarından biri olan Alman Rösler firması tarafından yüzde 100 satın alınıyor. Rösler firması, Almanya’da yüzey işlem konusunda 100 yıllık bir deneyimi bulunan ve 500 milyon avro ciro hacmine ulaşan büyük bir holding. Ben de bu satın almayla birlikte Kromaş firmasının Genel Müdürü olarak göreve geldim. 6 yıldır Kromaş firmasının yapılanmasını yeniden oluşturuyor ve kaybedilen pazarları yeniden ele alıyoruz. Rösler firması altında ve Kromaş markasıyla Türkiye’de ve dünyada orta segment fiyat performansı olarak en iyi çözümleri müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz.” sözleriyle çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

“HADIMKÖY’DE DAHA MODERN BİR TESİSE GEÇECEĞİZ”

Firmanın üretim yeri hakkında bilgi veren Sığırtmaç, yeni yatırım planlarını anlattı: “Türkiye’de Silivri bölgesinde 100 çalışanımızın bulunduğu fabrikamızda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca Bayrampaşa’da Satış ve Finans birimlerimizin faaliyet gösterdiği bir ofisimiz bulunuyor. Pandemi öncesinde hayata geçirmeyi planladığımız yeni bir yatırımımız vardı. Bayrampaşa’daki ofisimizle birlikte Silivri’deki fabrikamızı Hadımköy’de daha modern bir tesise taşımayı planlıyorduk. Bu yatırım için 2015 yılında 20 bin metrekare büyüklüğüne satın almıştık. Pandemi döneminde tüm yatırım planları ister istemez ertelendi. Şu anda bu puslu havanın dağılmasını bekliyoruz. Yatırım süreçlerimize devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.