Lantek, birçok sektörde olduğu gibi metal sanayi sektörünü de etkileyen Covid-19 pandemisinin gölgesinde geçen 2020 yılında rekor bir ciro elde etti yanı sıra müşteri portföyünü de önemli ölçüde genişletti.

21 MİLYON AVROYU GEÇTİ

Firma, 2020 yıl sonunda 2019 yıl sonuna kıyasla bir miktar üzerine çıkarak 21,3 milyon avroya ulaştı.

Böylece dijital fabrika yazılımı ve çözümlerinin geliştirilmesinde dünya lideri ve sac ve metal sektörünün dijital dönüşümünde öncü çokuluslu İspanyol firması, uluslararası piyasadaki konumunu güçlendirdi.

Çalışanlarının yeni normale adapte olması, müşterilerinin güveni yıl sonu gelirlerin artmasına katkı sağlarken, 2021 yılı için de net bir yükseliş eğilimi gösterdi.

SON ÇEYREKTE ARTIŞ YAŞADI

Pandeminin ilk döneminde satışlarında yüzde 10,4 daralma yaşayan şirket, tedbirler gevşetildiğinde yeniden yükselerek pandemi öncesi seviyelere ulaştı ve 2020'nin son çeyreğinde yüzde 6'lık bir ciro artışı elde etti.

Aralık ayını 2,1 milyon avro ile kapatarak, 2019 Aralık ayına göre yüzde 9,9'luk bir artışla geçmişe kıyasla olumlu bir yıl sonu geçirdi.

YENİ MÜŞTERİ KAZANIMINDA REKOR KIRDI

Aktif kullanıcı sayısında da önemli bir artışla rekor elde eden firma, 2020'de 2 bin 247 yeni müşteri kazanarak 100'ün üzerinde ülkeye dağılmış toplamda 25 bin 747 müşteri rakamına ulaştı.

Şirketin İber yarımadasında kullanıcı tabanı ise 2 bin 500'ü geçti.

"ADAPTASYON BECERİMİZİ GÖSTERİYOR" 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan firmanın CEO'su Alberto López de Biñaspre, "Gerçekten karmaşık bir yılı geride bıraktın ancak kendimizi uydurmayı, yanıt vermeyi ve zararı telafi etmeyi başardık. Faaliyet durmadı, verim arttı ve mali yılın son döneminde güçlü sipariş listesi ve bakım sözleşmeleri kaybedilen zemini güçlü şekilde telafi etmemize ve 2020'yi 2019'un üstünde bir ciroyla kapatmamıza yardımcı oldu. Söz konusu rakamlar, kendimizi bu şoktan kurtarmak üzere, gerek çalışanlarımız gerekse iş ortaklarımızın gösterdiği toplu çabayı ve dijital dönüşüm yolunda müşterilerimize eşlik etmeyi sürdürmek için değişen ve belirsiz ortamlara adaptasyon sağlayan kabiliyetimizi ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

"HAZIRLIKLIYIZ VE GÜVENLE BAŞLIYORUZ"

"Biz ilerleme kaydettikçe, geçen yılın ikinci yarısı bir dönüm noktası oldu ve ekim ve aralık ayları arasında Lantek yeniden yukarı doğru tırmanışa geçti. Bu büyümeye MES, CAD/CAM ve bulut çözümleri alanlarımızın teknik ekibine daha fazla uzmanın katılımı da eşlik etti" diyen Biñaspre, 2021 yılı için bakış açılarını ise şu şekilde özetledi:

“2021'e hazırlıklı ve güvenle başlıyoruz. Ekiplerimiz büyümeyi sürdürmek ve sektörün ihtiyacı olan çözümleri uygulamaya koymak üzere, zorlukların üstesinden gelmeye hazır."