Güç aktarım sistemleri için kaplinler, önemli bir elemandır. Kaplinler, redüktör ile motor veya iş makinası ile redüktörler arasında bağlama elemanı olarak kullanılıyor.
 Bağladıkları makinalar arasındaki şaftların küçük değerlerdeki radyal, eksenel ve açısal kaçıklıklarını gideriyorlar.

HİDROLİK KAPLİNLER

Redüktörle motor arasında kullanılıyor.  Elektrik motorunun zorlanmadan yol almasına ve çalışma devrine yükselmesine, yük altında kalkış yapması gereken işletmelerde Hidrolik kaplinler yardımcı olur. Özellikle sık duruş kalkış yapan işletmelerin ömrünü uzatır, darbesiz ivmelenme sağlayarak kırılmaları önler. Hidrolik kavrama, titreşimleri kendi bünyesinde söndürerek işletmenin sessiz çalışmasını sağlar. Elastik kavramalı ve v-kayışı kasnaklı olmak üzere Dişsan DHK model hidrolik kavramalar, iki tipte üretilmektedir. Pervane göbeği ve elastik kavrama gövdesi C45 imalat çeliğinden, kavrama gövdesi alaşımlı alüminyum dökümden imal edilmektedir. 1500 devirde 200 kw’a kadar üretim yapılmaktadır.

ELASTİK KAPLİNLER

Elastik Kavramalar, redüktörle iş makinası veya motorla redüktör arasında kullanılan bağlantı elemanlarıdır. Elastik kavramalar iki mil arasında belli orandaki açısal sapmaları tolere ederek tahrik sistemi elemanlarını korur. Kavramanın elastik takozları titreşimleri kendi bünyesi içinde söndürerek kırılmaları önler ve işletmenin sessiz çalışmasını sağlar.Dişsan DYHK model elastik kavramalar, C45 imalat çeliğinden bütün yüzeyleri işlenmiş olarak imal ediliyor. Sürtünmeye ve darbelere çok dayanıklı bir malzeme olan poliüretan elastomeri (Vulkollan), elastik takoz malzemesi olarak kullanılıyor. 500 – 105.000 Nm arasındaki momentler için de çeşitli boylarda DYHK model elastik kavramalar üretiliyor. 

DİŞLİ KAPLİNLER

DDK dişli kaplinler, özellikle zor çalışma koşullarına uygun olarak üretiliyor. Ayrıca küçük hacimde yüksek moment taşımak gerektiğinde tercih edilirken 320.000 N.m ‘ye kadar momentler için üretilm yapılıyor. 

TEK YÖNLÜ KAPLİNLER

DTYK model tek yönlü kaplinler, dönüş hareketini ve torku sadece tek yönlü olarak iletir. 

KİLİTLER

DGK model geri dönüş önleme kilitleri, tahrik edilen milin istenilen yönün tersine dönmesini engellerken. 480 – 9600 Nm arasındaki momentler için çeşitli boylarda üretiliyor.