HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK

Plastik makinalarından makina yan ve ara sanayi ürünlerine, ham madde ve kimyasallardan ısı kontrol cihazlarına kadar plastiğin alanına giren en yeni ürün ve teknolojilerin sergilendiği Plast Eurasia İstanbul, 60 bini aşan rekor bir ziyaretçi sayısı ile global seviyede verimli iş birliklerine elverişli ortam sundu.

GÖRÜŞMELER 17 ARALIK'A KADAR DEVAM EDECEK

Ziyaretçilerine 120 bin metrekarelik alandaki fiziksel fuar ortamında 1-4 Aralık 2021 tarihlerinde kapılarını açan fuar, ayrıca Tüyap tarafından geliştirilen online iş ağı platformu Business Connect Programı aracılığıyla da dijital ortamda bir araya getirdi.

Program sayesinde görüşmelerine fuar öncesinde başlayan katılımcı ve ziyaretçiler, fuar sırasında online ortamda görüşmelerini kesintisiz sürdürdü. Katılımcı ve ziyaretçiler, 17 Aralık 2021 tarihine kadar söz konusu platform üzerinden görüşmelerine devam edebilecek.

Online platformu kullanan ziyaretçilerin yüzde 86’sı platformdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"YENİ BAŞARI ÖYKÜLERİ KAZANDIRACAĞIZ"

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, 30 seneden beri kesintisiz olarak gerçekleştirdikleri Plast Eurasia İstanbul ile dünya plastik endüstrisini İstanbul’da bir araya getirdiklerini ifade etti.

Bülent Ünal, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sene 30’uncu yılımızın vermiş olduğu coşku, katılımcı ve ziyaretçi sayılarımıza ve fuarın yarattığı iş hacmine yansıdı. Son düzenlediğimiz fuarda yurt dışından 7 bin 801, yurt içinden 44 bin 560 olmak üzere toplam 52 bin 361 ziyaretçimizi ağırlamıştık. Bu sene bu rakamın çok daha üzerine çıkmayı başardık. 138 ülkeden 8 bin 971, Türkiye’nin dört bir yanından 51 bin 771 olmak üzere 60 binin üstünde ziyaretçi sayısına ulaşarak yeni bir rekor kırdık. Yarattığı iş hacmiyle ihracat faaliyetlerini artırmaya odaklanan sektör temsilcilerimizin bu amaçlarına ulaşmalarına kılavuzluk ettik. Yurt dışı ofislerimiz ve alım heyeti programımızın sinerjisi, bu yıl de rekor getirdi. MyTüyap ile Business Connect Programı fuarlarımızın etki alanını daha da genişlettik. Dünya plastik endüstrisini tek çatı altında bir araya getirdiğimiz fuarımızla sektörümüzü 2022 ve sonrasına hazırladık. Elde ettiğimiz bu başarının sektör temsilcilerimize yeni başarı öyküleri kazandıracağına inanıyoruz."